Ziyarette vakıf yönetim kurulu başkanı Ahmet Tufan Güven yönetim kurulu üyeleri Ramazan Çakın, Mehmet Şeker, Mehmet Pehlivan, Onur Tülemiş de hazır bulundu.

“UŞAK’TA ORTAK PAYDADA BULAŞAMAMA SIKINTISI VAR”

 Samimi bir ortamda geçen ziyarette konuşan Mıdık, bir kentin gelişmesinde, tanıtılmasında ve diğer kentlerle rekabetinde sivil toplum kuruluşlarının  ve vakıfların büyük önem arz ettiğini ve işlev gördüğünü söyledi. Bu anlam da sivil topluma, kurumlar arası iletişim ve işbirliğine önem veren bir üniversitenin çalışanı ve yöneticisi olarak bu ziyareti gerçekleştirdiğini vurgulayan Mıdık ; “ Bir kentte sivil toplum ne kadar güçlü ve etkin olursa o kentteki sorunlara daha kolay çözüm bulunur ancak  Uşak’taki sivil toplum hayli zayıf ve pasif.  Günümüzde örgütlü toplumun önemini ortadayken  Uşak’ta ortak paydada bulaşamama sıkıntısı var.  Sivil toplum kuruluşlarımızın her şeyden önce diyaloğa ihtiyacı var. Birbirinden kopuk  bir yapıda ortak aklın işlememesi çözüm önerilerinin kısırlığını beraberinde getiriyor. Ben bu minvalde Uşak Kalite ve Mesleki Eğitim Vakfının bu eşiği aşacağına inanıyorum.” Dedi.

“UŞAK’TA MESLEK GRUPLARININ DUYDUĞU İHTİYACI KARŞILAMAK MAKSADIYLA SERTİFİKALI EĞİTİMLER VERMEYİ PLANLIYORUZ”

Uşak Kalite ve Mesleki Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tufan Güven vakıf hakkında bilgiler verdi.   Vakfın 2019 yılının ikinci  yarısında  faaliyete geçtiğini söyleyen Güven; “14 asil üyemiz, 7 kişilik mütevelli heyetimiz var. Bu yapı içerisinde Uşak’ın her konuda kaliteli bir şehir olması yönünde çalışmalarımız olacak. Dünya’da ve Türkiye’de Uşak’ın tanıtımını  çok önemsiyoruz, ilimizin hak ettiği yere gelmesi için çabalayacağız.  Mesleki eğitim açısından da hepimizin bildiği gibi şu anda Türkiye’de bir kısım işsizlikten yakınırken bir kısım da kalifiye işçi bulamamaktan dert yanıyor. Demek ki buradaki sorun insanlardan değil mesleki eğitimin yeterli olmaması veyahut güncellenmemesinden kaynaklanıyor. Biz inşallah Uşak’ta meslek gruplarının duyduğu ihtiyacı karşılamak maksadıyla sertifikalı eğitimler vermeyi planlıyoruz. Tabi bunların hepsi maddi imkanlara dayanıyor. Bir sivil toplum örgütüyseniz devletten eleman ve maddi destek almak yerine devletin eleman ve maddi destek olarak yetmediği yerlerde sizin devreye girmeniz gerekiyor. Mesleki eğitimleri nasıl oluyorsa onları mevzuatını araştırıyoruz bunları bulduğumuz zaman başlayacağız böylece ilimizde ihtiyacı olan meslek gruplarını eğiterek girişimcimizin hizmetine sunacağız.” Dedi.

“SİVİL TOPLUM KAMUNUN YAPAMADIĞI HAREKET EDEMEDİĞİ NOKTALARDA HAREKET EDER”

Kalkınma vakfı varken neden  böyle bir şeye ihtiyaç  duyuldu? Sorununa ise Güven şu şekilde cevap verdi; “Şu anda vakıf olarak 13 hafta sürecek olan Avrupa birliği projesi içerisinde sivil toplumların eğitim programından biz de faydalanıyoruz ve çok ciddi bir çalışma. Buradan kalkınma vakfına teşekkür ediyoruz, 4. Hafta sonunda çok güzel değişimler oldu bir ihtiyacı cevapladı. Takdir edersiniz ki her yapının doku uyumu ve uyumsuzluğu diye bir şeyden bahsedersek Uşak Kalkınma Vakfı kamunun ağırlıklı olduğu bir yapı. Biliyorsunuz sivil toplum kamunun yapamadığı hareket edemediği noktalarda hareket eder. Biz böyle bir ihtiyaç olduğunu görerek yola çıktık ama şunu da söylemek de fayda var kalkınma vakfının yapılanmasıyla bizim vakfımızın yapılanması çalışmaları sırasında en ufak bir ilgimiz yoktur , biz aynı zamanda Uşak Eğitim ve Kültür  Vakfı’nın şubesiydik daha sonra bu görevden topluca ayrıldık. Dolayısıyla hem  çalışma alanı olarak hem kuruluş maksadıyla bizim kalkınma vakfıyla en ufak bir benzerliğimiz yok ama dayanışma, bir araya gelme, ortak çalışma zorunluluktur. “

“AÇIK MESLEK LİSELERİ ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMAMIZ VAR”

Kalifiye işgücü eğitimlerinin Ticaret Odaları ve Esnaf Odalarıyla yapacakları ön görüşmeler sonucunda şekilleneceğini belirten  Güven buradan çıkan sonuçlara göre bir yol haritası belirleyeceklerini söyledi. Güven ; “ Bütün bu konularla ilgili Üniversitemiz, Mesleki Yüksek Okullarımız, Sanat Okullarımız ile görüşmelerimizi yapıyoruz. Şu an Uşak’ın ihtiyacını gerekli kurumlardan öğrenmeye çalışıyoruz. Örneğin şehrimizde bir dönem yalıtım zorunluluğundan dolayı sıvacı ihtiyacı oluştu, ondan sonra biliyorsunuz kuaförlerde eleman sıkıntısı var bunun nedeni küçük yaşta bu mesleği girmediğiniz zaman devam etme şansanız yok, aynı güzel sanatlardaki gibi yeteneğe, küçük yaşta öğrenmeye dayalı bir yapı. Hatta bunun için de açık meslek liseleri üzerinde bir çalışmamız var.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim