Konuşması bitmişken alana giren bir kadın tarafından söylenen uzaktan eğitim sistemi eleştirisine Muharrem İnce şu yanıtı verdi ; Şu anda olan biten sadece fakir fukaranın çocuğuna oluyor. Ekonomik krizler şunlar bunlar gelir geçer. Görüşüm de bütün öğrencilere kimseyi ayırt etmeden süresiz ve ücretsiz internettir. Bunu bir an önce devleti yönetenler yapmalıdır. Kayıp bir nesil istemiyoruz.” İfadelerini kullandı.

UŞAK’TA 5 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ İŞSSİZLİK SİGORTASINDAN YARARLANIYOR”

Başlattığı program kapsamında 24 il ziyaret ettiğini söyleyen İnce bütün illeri gezdikten sonra büyük ilçelere ve baz köylere de gideceklerini ifade etti. Gezdiği yerlerde genelde herkesi mutsuz gördüğünü iddia eden İnce ; “Herkes gelecekten kaygılı çiftçi geçinemiyor, emekli geçinemiyor işsizlik dolu. Uşak’ta bile beş binin üzerinde kişi işsizlik sigortasından yararlanıyor. Herkes mutsuz. Dünyanın pek çok ülkesinde yoksullar mutsuzdur zenginler mutludur. Türkiye’de zenginlerde mutsuz yoksullar da mutsuz. Yoksullar ekmek almaya para bulamıyor zenginler malımı kaybederim korkusuyla yaşıyor. Türkiye’deki durum bu ama memnun olan birileri var. Bir Erdoğan memnun bir de damadı memnun. Bugün ekonomik paket açıkladı 2 yıl önce 2018’de açıklamıştı bugün yine bir paket açıkladı diyor ki 2021 yılı daha iyi olacak. Aklımızla dalga geçiyor bizim. Dolar şu anda 7.95 Aralık sonunda 6.91 olacakmış. Sen sayı saymasını mı bilmiyorsun Matematikten mi haberin yok? Şu anda dolar 7.95! Cumhurbaşkanlığı kampanyasında söylemiştim, bu Erdoğan seçilirse dolar 8-10 lira olacak demiştim. Dolar 8 lira Euro 9 lira sterlin 10 lira.

“TÜRKİYE DARALIYOR TÜRKİYE FAKİRLEŞİYOR”

Bakın Türkiye’nin 120 milyar dolar parası gitti şu kısa süre içinde. 2023 yılında 2013 yılından daha kötü olacağız bu gidişle. 2023 yılında 2 trilyon dolarlık bir bütçe söylüyorlardı şimdi gerçekleşirse 800 milyar dolarlık bir bütçe olacak, yüzde 60 bir küçülme var. Türkiye daralıyor Türkiye fakirleşiyor. Bizim yeni ekonomik paketlere ihtiyacımız yok. Eğer yeni bir şey yapacaksa maliye bakanı istifa etsin. Yeni bir şeye ihtiyaç varsa Türkiye’nin yeni bir maliye bakanına ve yeni bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyacı var. Türkiye’nin barışmaya ihtiyacı var.

“UŞAK BATTANİYESİ GİBİ”

Türkiye’nin salıdan salıya birbiriyle kavga eden iktidara ve muhalefete ihtiyacı yok. Türkiye’nin Uşak battaniyesinin sıcaklığına ihtiyacı var. Kucaklaşmaya ihtiyacı var. Biz yılmadan bıkmadan usanmadan ama tedbirlerimizi de alarak, kendimizi koruyarak, sizleri koruyarak Türkiye’yi karış karış dolaşarak derdimizi anlatmaya çalışıyoruz, dertleri dinlemeye çalışıyoruz. Milletin derdine tercüman olmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin barışmaya, kucaklaşmaya, sıcaklığa ihtiyacı var. Uşak battaniyesi gibi. Hepinize teşekkür ediyorum görüşmek üzere.” Şeklinde konuştu.

HABER / BURAK GÜNEY

Editör: TE Bilişim