Karaca’nın açıklaması şu şekilde: “Bundan 3 yıl önce, 15 Temmuz 2016 tarihinde, Türkiye ve Türk demokrasisine, emperyal güçlerin ülkemizdeki maşası olan FETÖ mensupları tarafından pranga vurulmak istenmiş, Türk milletinin iradesi yok sayılmıştır. Hain eller tarafından, devletimize ve milletimize diz çöktürmek, boyunduruk altına almak adına Türkiye Büyük Millet Meclisi,  emniyet ve askeriye binalarımız saldırı altına alınmış, milletimize kurşun sıkılmış ve neticesinde birçok şehidimizin ve yaralımızın olduğu kanlı bir ihanet kalkışması olmuştur. Bu ihanet kalkışmasına karşılık kahraman milletimiz şehadete koşarcasına tankların ve üzerlerine doğrulan silahların üzerine gitmiş, darbe girişiminin başarısız olmasında etkili olmuştur. Milletimiz bu hain saldırıda bir kere daha istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda vatanını, bayrağını, devletini canı pahasına savunduğunu ve savunacağını göstermiştir.

Bizler Muhsin Yazıcıoğlu’nun Alperenleri olarak, 15 Temmuz günü meydanlardan haykırdığımız gibi Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun darbecilere karşı çelikten bir iradeyle söylediği gibi, “Namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmadık, durmayacağız.” Bizler demokrasimize ve devletimize karşı yapılan her türlü darbe girişimini reddediyoruz. Millet iradesini yok sayan ve milletimizi karşısına alan tüm saldırıların karşısında olduğumuzu ve olacağımızı yineliyoruz.  Tüm hain ve kirli plan yapan odaklar şunu akıllarına kazımalılardır ki; Biz Alperenler var olduğumuz sürece vatanımızı ve milletimizi bölemeyecek, ezanımızı susturamayacak, ay yıldızlı al bayrağımızı indiremeyecek, milletimize diz çöktüremeyeceksiniz.

Bu inanç ve kararlılıkla 15 Temmuz hain darbe girişiminde kahramanlık destanı yazan milletimize bir kere daha şükranlarımı sunuyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah devletimizi ve milletimizi korusun."

Editör: TE Bilişim