Konuşmasına kendisinden bahsederek başlayan Mıdık Uşak Merkez Köprübaşı köyü Velibeyler mahallesinde bir çiftçi çocuğu olarak başladığı hayatında çobanlık da dahil olmak üzere bir çok iş yaptığını, zorlukların insanı olduğunu, okul yıllarından sonra bir dönem maliye teşkilatında görev aldığını sonrasında ise  Anadolu Üniversitesi’nde öğretim elemanı olduğunu söyledi. Bugüne kadar hiçbir zaman etiket peşinde koşmadığını, doğup büyüdüğü kenti için çalıştığını, Kent Konseyi Başkanlığına da aday olmayı düşünmediğini ancak birçok sivil toplum kuruluşunun kendisini bu noktada cesaretlendirdiğini, teşvik ederek destek verdiğini belirten Mıdık bu teveccühü geri çevirmeyi doğru bulmayarak aday olduğunu aktardı. Mıdık; “ Hayatım boyunca insanlar arasında ayrım yapmadım, herkesle hatta rakiplerimle bile birliktelik ruhunu geliştirerek çalışmayı yeğliyorum. Bu özelliğimi öğrencilerim başta olmak üzere beni tanıyan herkes bilir. Bundan önce Kent Konseyi Başkanlarının gerçekten çok iyi niyetli girişimlerinin olduğunu, çok gayretleri olduklarını düşünüyorum ama olmadı. Uşak’ta kent milliyetçiliği, kentlilik bilinci hakim olmadığı için girişimler sonuçsuz kaldı. Topyekun bir başarı için Uşaklılık bilincini oluşturmamız lazım, bunun da yegane yolu Kent Konseyinden geçer. Belediye başkanımızla görüştüm, tarafsız olacağını, oluşan Kent Konseyinin birliktelik ruhu içinde belediyeyle istişareli olarak çalışırsa her türlü katkıyı sağlayacağını söyledi. Bu tabi sevindirici bir olay” dedi.

“SİVİL TOPLUM KENT KONSEYİ BÜNYESİ ALTINDA BİRLEŞMELİ”

Başkan seçilmesi durumunda ben değil biz duygusuyla, kurumlar arası iş birliği ve dayanışma ruhuyla hareket edeceğini vurgulayan Mıdık ilk icraatı olarak Uşak’ta dağınık olarak nitelendirdiği sivil toplumu Kent Konseyi bünyesi altında birleştirmek istediğini ifade etti.  Bölük pörçük bir sivil toplum hareketinin Uşak’a hiçbir şey kazandıramayacağını iddia eden Mıdık ; “Uşak’ın büyük değerleri, tarihi, doğal, turistik değerleri, potansiyeli  var, Türkiye’nin her yerinde değerli bürokratlarımız var, nitelikli hemşehrilerimiz var bu hemşehrilerimizle sıkı diyalog içinde olacağız. Konu Uşak olduğunda taşın altına ellerini koyacaklarını düşünüyorum. Bunu gelmiş geçmiş belediye başkanlarına, valilerimize hep önermişimdir, bu değerlerimizi bir araya toplayalım, onlara Uşaklılar olarak görev verelim diye ama bugüne kadar olmadı.” Şeklinde konuştu.

“UŞAK KENT KONSEYİNİ KENTİN KONSEYİ YAPMAK İSTİYORUM”

Diğer kentlerdeki kent konseylerinin trafik, kimsesiz çocuklar, yaşlılar vb. konularında  kentin bir çok sorunlarının çözümü noktasında ortaklaşa birçok proje ürettiklerini vurgulayan Mıdık; “ Bizler ferdi davranıyoruz birleşmiyoruz dolayısıyla yeterli sayıda proje üretemiyoruz. Dolayısıyla Uşak’a gelecek fon sınırlı oluyor. Bu dönemde böyle proje bazlı bir çalışma yaparsak mesafe alırız diye düşünüyorum. Amacım herkesi kucaklamak, siyasi partiler de dahil olmak üzere her kesime her görüşten sivil toplum kuruluşlarına aynı mesafedeyim. Tabi sadece benim böyle davranmam yetmiyor, sivil toplum kuruluşları da bu yönde hareket ederse birliktelik, beraberlik ve dayanışma ruhunu sağlarız diye düşünüyorum. Kent Konseyi seçimlerinde bana destek veren vermeyen herkesi saygıyla selamlıyor, diğer adaylara da başarılar diliyorum, temennim Uşak Kent Konseyini Kentin Konseyi yapmaktır" İfadelerini kullandı.

Mıdık seçkin ve potansiyelli bir ekiple yola çıktıklarının altını çizerken kent konseyine katkı veren herkese kapılarının açık olduğunu, ekip ruhuyla, gece gündüz demeden canla başla Uşak için çalışacaklarını söyledi.

Mıdık’a destek veren ve Uşak Kent Konseyine ortak aday gösteren sivil toplum kuruluşları şunlar;

Uşak Gençlik Birliği Derneği

Anadolu Üniversitesi

Şehit Aileleri Derneği

Uşak SMMO

Zahman Köyü Sosyal Etkinlikler Derneği

Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği

Ziraat Odası

Eski Uşak Araştırmaları Derneği, Mimarlar Odası, Sendikalar,

Demokrat Parti İl Başkanlığı

Köprübaşılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği

Şehit Aileleri Derneği

Uşak Kalite Tanıtım ve Mesleki ve Eğitim Vakfı

Editör: TE Bilişim