Av yasağının sona ermesiyle beraber Uşak'ta tezgahlar çeşit çeşit balıklarla doldu. Sardalya ve palamut 10 lira bandında satılırken Kalkan balığının kilosu 130 lira olarak kayıtlara geçti. Bu günlerin en ekonomik ve sağlıklı besinin balık olduğunu vurgulayan esnaf balığın yararlarına dikkat çekti. Balığın koronavirüse karşı da etkili olduğunu savunan esnaf bağışıklık sistemini koruduğunu, zeka gelişiminde faydalı olduğunu, kemikleri güçlendirdiğini, hücreleri onardığını, depresyondan koruduğunu ve omega 3 deposu olduğunu söyledi.

"VİRÜS SATIŞLARIMIZI ÖNCEDEN ETKİLEMİŞTİ"

Satışlarının şimdilik iyi olduğunu söyleyen esnaf ; " Virüsten dolayı satışlarımızda normal olarak düşüş yaşadık fakat sezonun açılması ve denizlerdeki bolluk bereketin bu sene fazla olması ile beraber fiyatlar düşüşe geçti. Bu da doğal olarak vatandaşın ilgisini çekti bu ilgiden memnunuz." ifadelerini kullandı.

"PANDEMİ SÜRECİ YARADI"

Her bütçeyi uygun balıklarının bulunduğunu söyleyen esnaf;  "Vatandaşın ilgisi yoğun, özellikle bundan çok memnunuz. Burada her insanın durumuna göre balık satmaktan memnunuz. Özellikle Palamut ve istavrit bu sene bol bol çıkıyor. Bunda tabi ki pandemi sürecinin etkisi oldu. Dışarı çıkma yasakları olduğu için kaçak avlar da yapılamadı ve balıklar biraz daha rahat üreyebildi. Bunun bolluğunu yaşıyoruz." dedi.

HABER / BURAK GÜNEY

Editör: TE Bilişim