- “Azerbaycan’ın Bu Koşullardan Yararlanarak İşgal Altında Olan Topraklarını Geri Almasını Sağlayacağı Harekatı Doğru Buluyoruz.

- “Mavi Vatan Türkiye Cumhuriyetinin Bir Projesidir, Doğrudur, Bundan Asla Taviz Verilmemelidir.”

- “ Pandemi muhalefetini bulabilmiş bütün iktidarları değiştirebilir"

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba : “Artık ev sahibi olarak gördüğümüz Müslim Sarı partimizde ağırlıyoruz ve değerli parti ve ilçe başkanlarıma hepiniz hoş geldiniz. Zor süreçlerden geçiyoruz 37. Olağan kurultay ile partimiz için seçilen Sayın Müslüm Sarı 2012 ve 2015’te Uşak’ın koordinatörlüğünü yapan Uşak’a yabancı olmayan Uşak’ın da çok sevdiği vekillerden bir tanesidir. Bu açıdan kendisine teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Gündem hakkında değerlendirmelerde bulunan Karaoba Covid-19 ile ilgili  olarak paylaşılan verilerin doğru olmadığını savundu. Ekonomik anlamda da manipülasyon yapıldığını  ileri süren Koraoba; “Ben de kadın doğumcuyum bundan sonra gebelik testi pozitif çıkanlar eğer kusmuyorsa sağlık bakanlığına gebe diye bildirmeyeceğim. Çünkü bunlar covid-19 testi pozitif olanları vakadan saymıyorlar toplumu ciddiye almıyorlar. Bir kez daha gördük ki odalar ne kadar önemli. Türk Tabipler Birliğinin günlerdir söylediği ve söylediklerinden dolayı terörist olarak ilan edildiği, Bahçeli’nin ve ekibinin tıbbi atık olarak nitelendirdiği yorumladığı tabip odasının ne kadar haklı ve doğru olduğunu görmüş olduk.” Şeklinde konuştu.

“SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞINA BIRAKILDIK”

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Gökgöz  ise yaptığı konuşmada . Afyonkarahisar’ın pandemi konusunda çok berbat durumda olduğunu iddia etti. . Afyonkarahisar’daki durumun Türkiye geneline ortalanması durumunda günlük vaka sayısının  15 bin olması gerektiğini ileri süren Gökgöz Türkiye’nin sürü bağışıklığına bırakıldığını savundu. Gökgöz  konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “ Toplumun kendi bilinciyle kendi dayanışmasıyla bilim ile ilim ile kendisini koruması ve kollaması gerekiyor. Hep birlikte dayanışma içerisinde bu virüs belasından kurtulacağız. Afyon’a da güzel çalışmalar yapıyoruz. Ben Uşak’tan da Ali Başkan ile birlikte izliyoruz. Uşak’ta 3’te 3’lü dönemleri çok özledik. Buna Uşak hazır. Türkiye’de hazır. Afyon’da da o bir vekili 3’e çıkaracağız. Belediye başkanlıklarında da çok iddialıyız. İktidara yürüyoruz. Çok teşekkür ediyorum.”

Müslim Sarı :

Uşak’ı ikinci evi olarak gördüğünü söyleyerek konuşmasına başlayan Müslüm Sarı Cumhuriyetin temellerinin Uşak’ta atıldığını ve Uşak’a çok inandığını söyledi.

“PANDEMİ TOPLUMSAL VE  SİYASAL KRİZLERE YOL AÇACAK”

Dünyayı ve Türkiye’yi derinden etkileyen Korona salgınına hakkında konuşan Sarı salgının yeni bir siyasi iklim oluşturduğunu bu iklimde iktidarların hepsinin yeniden kurulacağını iddia etti. Türkiye’de ise 2017 yılından bugüne kadar yeni bir iktidar arayışının olduğunu ileri süren bu arayışın her geçen gün derinleşeceğine inandığını ifade etti. Sarı; “Birkaç tane sebepten dolayı. Pandemi koşulları başka bir takım süreçleri de beraberinde getirecek. Dünya ise birbirini takip eden birkaç aşamadan geçecek. Bunlardan biri sağlık bununla bağlı ortaya çıkan çok ciddi ekonomik sorunlar problemler ve üçüncüsü buna bağlı olarak ciddi toplumsal krizler yaşayacağız önümüzdeki dönemde. Dördüncü aşamada ise büyük siyasal krizler yaşayacağız. Dünyada eğer ekonomik krizler ve toplumsal krizler çok derinleşerek devam ederse sistem sorunlarına kadar götürebilir. Bu aşamada kalsa bile muhalefetlerini bulabilmiş seçeneklerini bulabilmiş bütün siyasal iktidarların değişeceği bir küresel zemin olacak. “

Konuşmasının devamında Türkiye’deki yaş ortalamasına dikkat çeken Sarı; “ Yaş ortalamamız 32.4, bu demografik fırsat penceresi 2035 yılına kadar açık kalacak. 2023 yılında 1980’den sonra doğan seçmenin en az seçmenlerin yüzde 50’si olduğu bir seçim yaşayacağız. Genç arkadaşlar belirli bir yaşın baktığı gibi bakmıyor dünyaya. Onlar da yeni bir arayış içerisinde yeni bir dil arıyor siyasette. Takım tutar gibi parti tutmuyorlar. Dünyaya açıklar, sosyal medyayı aktif olarak kullanıyorlar.” Dedi.

“100. YILINI ASLA RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE AKP HÜKÜMETİ İLE BAŞLAYACAĞIMIZA İNANMIYORUM”

Türkiye siyasetinin geleceği hakkında da değerlendirmelerde bulunan Sarı Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına girerken AK Parti parantezinin kapanacağını iddia etti.  Onun yerine geniş bir konsensüs kurulacağını öne süren Sarı; “Bu bizim için çok önemlidir çünkü Cumhuriyet Halk Partisi kurucu partidir. Ak parti karşıtı siyasal çizginin de en az yarısını oluşturuyor. Önümüzde ki dönemde siyaseti şekillendirecek bu 3 tane ana aks çok önemli. Pandemi, pandemi sonrasında yeni bir dünya, Türkiye’nin yeni sosyolojisi ve Cumhuriyeti yeniden kurma fikri. Ben seçimlerin asla 2023’e kalacağına inanmıyorum. Çok erken bir seçim de beklemiyorum. Ama 2023’e de kalmayacaktır bu seçimler. Zamanında yapılsa bile bu seçimler yine 29 Ekim’den önce olacak yani Cumhuriyet’in 100. Yılından önce olacak. Ben cumhuriyetin 100. Yılını asla Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti ile başlayacağımıza inanmıyorum. Koşullar ve şartlar uygun diye kimse bize iktidarı altın tepsi ile sunmayacak.” Şeklinde konuştu.

“AZERBAYCAN’IN BU KOŞULLARDAN YARARLANARAK İŞGAL ALTINDA OLAN TOPRAKLARINI GERİ ALMASINI SAĞLAYACAĞI HAREKATI DOĞRU BULUYORUZ.”

Ermenistan ve Azerbaycan savaşı hakkında konuşan Sarı : “Ermenistan’ın işgal ettiği bölgeler çok açık görünüyor. Birleşmiş Milletlerin 4 koca kararında Ermenistan orada işgalci konumda. Aslında statüko Ermenistan’dan yanayken, statükoyu sürdürmek Ermenistan’ın çıkarınayken çok enteresan bir şekilde Ermenistan’ın saldırgan bir tavır içerisine girdiği görülüyor. Önce yukarıda Tovuz bölgesinde daha sonra Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan ile birleşmiş olduğu bölgede silahlı çatışma başlattı. Şöyle düşünün ki Ermenistan 2,5 milyon nüfusa sahip bir ülkeyken Azerbaycan 10 milyon nüfusa sahip bir ülke. Azerbaycan’da kişi başına düşen milli gelir 8 milyon, Ermenistan’da ise 4 milyon dolar. Azerbaycan çok daha güçlü bir devlet ve statüko da Ermenistan’dan yana. Buna rağmen de Ermenistan’ın savaşı ateşlemiş olmasının da başka bir nedeni var. O neden de çok açık bir şekilde Rusya’nın kışkırtması aslında. Çünkü orada Paşunyan hükümeti var ve batı yanlısı bir hükümet ve Rusya’da bu batı yanlı hükümetin burada olmasında rahatsız. Aslında bu hükümetin zorda kalarak güç kaybetmesini istiyor. Önce kışkırtıp sonra da Ermenistan’ı yalnız bıraktı. Azerbaycan’da bu durumdan yararlanarak işgal altındaki topraklarını geri almaya başladı. Rusya belirli yerleri alan Azerbaycan’ı durduracak. Hem Paşunyan hükümetinin zayıflayıp düşmesine sebep olup Azerbaycan’a da buraya kadar aldın bu kadar yeter deyip durduracak. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ve Türkiye Cumhuriyeti olarak tavrımız çok açık ve nettir bu çatışmada Azerbaycan’ın bu koşullardan yararlanarak işgal altında olan topraklarını geri almasını sağlayacağı harekatı doğru buluyoruz.” dedi

“MAVİ VATAN KONUSUNDA TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BİR PROJESİDİR DOĞRUDUR"

Son dönemde ülke ve dünya gündeminde çok konuşulan ve Türkiye, Yunanistan ve Fransa arasında gerilime neden olan “Mavi Vatan” hakkında da açıklamalarda bulunan Sarı Türkiye’nin tezini doğru bulduğunu ifade etti. Buna karşı bütün risklerin alınmasını isteyen Sarı; “Bu konuda asla taviz vermeden doğru bir istikamette gitmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda Libya ile yapılan anlaşma doğru bir anlaşma olarak değerlendiriyoruz. Ama eksikleri var çıkarlarımızı sadece Libya ile sağlayamayız başka devletlerle de anlaşmalıyız. Suriye, İsrail, Mısır bu devletlerle de ideolojik husumetlere dayanan ve Türk devletinin çıkarları için ne şekilde devam edilmesi gerekiyorsa o şekilde devam edilmesini istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

HABER / BURAK GÜNEY

Editör: TE Bilişim