Uşak Valisi Funda Kocabıyık, ramazan ayının ilk iftarında Afgan anne Maryam Rustami (37), çocukları Mohammad (7), Samin (10) ve Abdulmatin'i (14), Ünalan Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti. 

Anne Rustami ile sohbet eden, ondan yaşadıklarını dinleyen Vali Kocabıyık daha sonra aileyle oruç açtı.

Funda Kocabıyık, ailenin çok güç şartlarda Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Savaş ve terörün kadınları en çok da çocukları evsiz bıraktığına işaret eden Kocabıyık, şöyle konuştu:

"Maryam, üç çocuğuyla sadece yaşamak için 5 ay önce Türkiye'ye sığınmış. Türkiye o kadar büyük ve güçlü bir ülkeki kendisinden yardım isteyen tüm mazlumlara kucak açıyor. Ailenin ihtiyaçları giderilecek, çocukların eğitime başlamaları sağlanacak. Türkiye dünyadaki tüm mazlumların umudu olmaya devam ediyor."

- "Türk devleti ve hayırseverler destek çıktı"

Maryam Rustami ise eşinin 4 yıl önce Taliban tarafından kaçırıldığını o tarihten bu yana kendisinden haber alamadıklarını belirtti.  

Afganistan'da öğretmenlik yaptığını, kadın haklarıyla ilgili bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalıştığını dile getiren Rustami, "Taliban Kunduz'u işgal ettiğinde şehirden çocuklarımla kaçtık. Çocuklarımın yaşaması için önce İran'a, oradan da yürüyerek Türkiye'ye geldik. 5 aydır Türkiye'deyiz. Burada bize Türk devleti ve hayırseverler destek çıktı. Eşyalarımızı yardımseverler aldı. Büyük oğlum 14 yaşında, bir markette çıraklık yapıyor, ben Kur'an Kursu'nda temizlik yapıyorum." diye konuştu. 

Vali Kocabıyık, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Editör: TE Bilişim