KURBANLIK KONUSUNDA İDDİALIYIM”

Küçüklüğünün hayvanların arasında geçtiğini belirten Coşkun üniversite mezunu olmasına rağmen hayvanları çok sevdiği için yetiştiricilik yapmaya karar verdiğini söyledi.  Coşkun ; “Ben hayvanların içinde büyüdüm, onları çok seviyorum. Bizim başımızda  o zamanlar dedem vardı. Onun zamanında biz bunu gördük bu mesleği çok sevdim. Küçük yaşlardan beri annem ve babamın yanında hayvanlarla iç içeydim, onlara yardım ediyordum, evlendikten sonra kendim yapmaya başladım, yani 7 yıldır küçük baş ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapıyorum. 250 küçükbaş, 30 tane de büyükbaş hayvanım var. Kurbanlık konusunda da iddialıyım çünkü bu işi severek yapıyorum,  onun için iyisi değil en iyisi diyorum.  Hayvanlarımı pazara götürmem, beni bilen müşterilerim hepsi buraya gelir ve kurbanlıklarını alır. ” Dedi.

“KÖPEKLERE KARIŞ AYRI BİR SEVGİM VAR”

Köpeklere karşı ayrı bir sevgisi olduğunu belirten  Coşkun  neden bu kadar çok köpek beslediğini şu ifadelerle anlattı ; “ Hem çok seviyorum, hem de yeni doğanlardan hoşuma gidenler oluyor onları başkalarına vermek istemiyorum.  Büyüttüğüm bir köpeği kesinlikle başkasına vermem, çünkü bir köpek iki yılda meydana geliyor o kadar kolay değil. Gece saat 12 olsa köpeklerimin karının doyurmadan yukarı çıkamam, çıksam da rahat edemem. Şu an yavrularla birlikte 40’ a yakın  köpeğim var hiç kimse senin şu köpeğin zayıf diyemez, hepsi acardır. Kışın ayrı bakım yaparım , yazın ayrı.  Bit, pire, kene , hiç bir şey olmaz. Kendime nasıl bakıyorsam onlara da öyle bakıyorum, aileden biri onlar, benim bir oğlum var onlar da oğlum gibiler.”

“BAKABİLECEĞİN KADAR HAYVAN EDİNMEK LAZIM”

Coşkun konuşmasının sonunda evinde hayvan besleyenlere ve beslemek isteyenlere şu tavsiyelerde bulundu; “ Her hayvanı seversin ama seviyorum diye evine aldığın bir hayvana bakmazsan , ilgilenmezsen,  aç bırakırsan onlara daha çok eziyet etmiş olursun. Yapabileceğin kadar,  bakabileceğin kadar hayvan edinmek lazım. Ben çok yapıyorum ama kimse bana bu köpeklerin hali ne diyemez. Bir de köyde kimse benim köpeğimden şikayetçi değildir,  sürü köyün içinden geçerken köpeklerim hiç kimseyi rahatsız etmez, köpeklerim disiplinli, terbiyelidir. Zaten küçükten bu terbiyeye vermezsen bu kadar köpeğin hakkından gelemezsin.”

Editör: TE Bilişim