Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Keskin Türk Standartları Enstitüsü’ne “Temiz Okul” müracaatını yaptıklarını ve yapılan denetlemeler sonucunda bu sertifikayı almaya hak kazandıklarını söyledi.  Sürecin kolay olmadığını bir çok kriter ve şartnamenin yerine getirilmesi gerektiğini hatırlatan Keskin ; “Personelin eğitiminden, öğrencinin eğitimine, tamamını eksiksiz olarak yerine getirdik, bununla yetinmedik  bir de hijyen anlamında sertifika programı düzenledik. Pandemiye karşı hijyenimiz ile nasıl başa çıktığımızı göstermiş olduk.” Dedi.

“EĞİTİME YÜZDE YÜZ HAZIRIZ”

Keskin, Final Lisesi olarak pandemiyle mücadele kapsamında aldıkları önlemleri şu şekilde anlattı; Çocuklarımız geldiklerinde maslarında ilk olarak şunu gördüler;  Bir siperlik, bir kutu maske ve kendine özel küçük şişelerde el dezenfektanı. Bunları her gün belki de yarım günde bir değiştiriyoruz. El dezenfektanları bittiğinde dolduruyoruz. Yemekhanemiz şu an hizmet vermiyor ancak ileri süreçte hizmet vermeye başladığında öğrencilerimiz sosyal mesafe dikkate alınarak düzenlemiş, isimlerinin yazdığı yerlerde yemeklerini yiyebilecekler. Lavabolarda da  sosyal mesafeye dikkat ettik, hatta kullanılmaması için aralarda birer musluğun suyunu kestik, öğrenci istese de kullanamıyor, buraların hijyenine azami özen gösteriyoruz her uzun teneffüste komple temizliyoruz.  Okulumuzun genelinde  Çarşamba ve Pazar olmak koşuluyla dezenfektan işlemlerini yapıyoruz. Bu anlamda yüzde yüz diyebileceğim şekilde hazırız. Temizlik personelimize eğitim görevlilerimize eğitim verdik. Bunlar iş güvenliği uzmanları tarafından gerçekleşti. Sonra da öğrencilerimizi eğittik. Sadece okulda değil okul çıkışında da bu kurallara uyarlarsa korunma olayının daha iyi gerçekleşeceğini düşünüyorum.”

“ULUSALIN AVANTAJINI YEREL DENEYİMİYLE BULUŞTURDUK”

Okul hakkında da bilgiler veren Keskin Final’in 41 yıllık tecrübesini 30 yıllık yerel deneyimle harmanladıklarını  ve ortaya çok güzel bir eğitim modeli çıktığını söyledi. Bu minvalde öğrencilerin hem yereli takip ettiğini hem de ulusalın avantajlarından faydalandığını aktaran Keskin aynı zamanda çok iyi bir ekip kurduklarını da sözlerine ekledi. Keskin; “Dershanecilikten temel liseye, temel liseden özel okula geldiğimiz için zamanla en iyi hocalarımızı burada tutmayı başardık. Çok güzel bir model çıkardık sadece pandemiden dolayı sekteye uğradık. Yoksa çok hoş bir eğitim modeli ile gümbür gümbür geliyorduk.” şeklinde konuştu.

“VELİLERİMİZ BİZE GÜVENSİN”

Okulların en kısa zamanda yüzde yüze eğitime açılmasını temenni eden Keskin öğrencilerini özlediklerini hatta bununla ilgili olarak  “Okul sokaktan güvenlidir” şeklindi bir slogan geliştirdiklerini söyledi. Öğrencilerinin sağlığı için bütün önlemleri aldıklarını vurgulayan Keskin ; “Sizlerde gördünüz ateşi ölçüyoruz dezenfektanlarımız mesafe uyarılarımız her şeyimiz ile okulumuz sokaktan çok daha güvenli. Velilerimizde bu konuda bize güvensin.” İfadelerini kullandı.

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim