Etkinliğe Vali Funda Kocabıyık’ın  yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Çakın,  Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcıları Sait Topoğlu, Muammer Balcı, Ömer Kalaylı, Meral Batı Demirbaş, Hüseyin Demirbaş, Ayşe Şeyda Çağlar ve Adem Uslan, Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma polisi Mehmet Çetin'in babası Hüseyin Çetin, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Funda Kocabıyık, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen 251 kişiyi rahmetle andığını belirterek 15 Temmuz'da milletin silahıyla yine millete kurşun sıkıldığını kaydetti.

Türk milletinin, devletin tanklarının namlusunun millete döndürüldüğünü gördüğünü aktaran Vali Funda Kocabıyık, sözlerine şöyle devam etti:

"Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan ve Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün liderliğinin sevk ve idaresinde,  Hükümetimizin kararlı duruşu, aziz milletimizin kahramanlık ve fedakârlıkla mukavemet göstermesi neticesinde bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz gecesi, gaflet ve dalalete kapılmış, adeta beyinleri uyuşturulmuş FETÖ mensubu teröristlerin kendi ülkesinin insanına yine kendi Ülkesinin uçaklarıyla bomba yağdırmasına;  Milletin silahlarıyla millete kurşun atarak pek çok insanımızı şehit etmesine şahit olduk. Ne mutlu ki, bayrağını, vatanını, milletini, dinini ve namusunu canından bile aziz bilen Türk Milleti; İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif’in deyimiyle namusunu çiğnetmemiş, gövdesini kurşunlara siper etmiş ve tankların önüne geçmek suretiyle alçaklara, hainlere yurdumuzu teslim etmemiştir.”

Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörle kararlı mücadelesinin devam edeceğini vurgulayan Vali Funda Kocabıyık “Devlet içinde yapılanmış FETÖ mensuplarının ortaya çıkarılması için mücadele edildiği ve bu mücadelenin sonuna kadar devam edeceği herkes tarafından bilinmelidir. Bu kapsamda devlet ve millet olarak tüm kesimlerin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi milli, vicdani ve hukuki bir görevdir.  15 Temmuz darbe girişiminde açık ve net bir şekilde millî iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koyan Uşaklı vatandaşlarıma ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Bu hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinde canlarını veren Aziz Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla yâd ediyor, cesaretleri ve özverileri için Gazilerimize minnetimi belirtmek istiyorum. 15 Temmuz Gecesi Marmaris’te şehit edilen İlimiz Yoncalı köyünden Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Şehidimiz Mehmet Çetin’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı;  15 Temmuz Gazimiz Fatih Kaynak’a sağlık ve afiyetler  diliyorum. “ diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Konuşmaların ardından, program ney ve kaside dinletisi, şiirlerin okunması, Şehit Mehmet Çetin’in şehadetin konu edildiği tiyatro gösterisi ve kahramanlık türkülerinin seslendirilmesiyle devam etti. Program, saat 00:13’te sala okunmasının ardından edilen dua ile son buldu.

Editör: TE Bilişim