Toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Mecliste grupları bulunan partilerin sözcülerinin konuşmalarından sonra Meclis Başkanı Nuri Demir ortak basın açıklamasını okudu. Açıklamanın ardından hep beraber asker  selamı verilerek toplantı sonlandırıldı.

Okunan ortak bildiride Türkiye’nin  Başlattığı Barış Harekatı’nın amacının  Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarının ve halkının güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli göçmenlerin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamayı amaçladığı vurgulandı.

“BARIŞ PINARI HAREKÂTI, AYNI ZAMANDA TÜM BÖLGEYE HUZUR VE GÜVENLİK VADETMEKTEDİR”

Türkiye’nin bu harekatının bir tercih değil zorunluluk olarak anlaşılması gerektiği belirtilen açıklamada ; “Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

 “TÜRKİYE BÖLGENİN TARİHİ, TOPLUMSAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYOR”

Açıklamada Barış Pınarı Harekatı’nın  bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğinde olduğu, özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıldığı bildirildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı; “ Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı ile de bölgesinde  yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.”

“GÜN, HER TÜRLÜ SİYASİ GÖRÜŞ AYRILIKLARINI BİR KENARA BIRAKARAK BİR VE BERABER OLMA GÜNÜDÜR”

Açıklamanın son bölümünde şu cümlelere yer verildi; “Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu çerçevede, Uşak İl Genel Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki Gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar ve kahraman  askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim