Atatürk Kültür Merkezinde yapılan genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Genel Kurul’un açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın yaptı. Aydın 4+3 yıl olarak tanımladığı 7 yıllık başkanlık dönemini değerlendirdi. Kent Konseyi olarak yaptıklarını ve yapamadıklarını anlatan Dr.Aydın özellikle son 3 yılda Uşak Belediyesi ile yaşanan olumsuzluklara değindi. Bu dönemde süreci daha iyi anlatmak için bir basın açıklaması düzenlediklerini hatırlatan Aydın ; “  Bu arada ilim mülki amirine yani Sayın Valimize ziyarette bulunduk. Dedik ki Sayın Valimiz Kent Konseyi yerinden çıkartıldı… Valimizin cevabı çok dramatikti, güler miyiz ağlar mıyız bilmiyorum ama taktir sizin, Sayın Valimiz ‘Şirketler bile binalardan uzaklaşıyor sizlerde WhatsApp grubu kurun toplantınızı oradan yapın’ dedi. Anladık ki  biz bir darbenin muhatabıyız” dedi.

Bugüne gelindiğinde darbenin gerçekleşmediğini Uşak Belediye Başkanının şu an Kent Konseyine destek verdiğini söyleyen Aydın  konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Seçim öncesinde ve süresince Kent Konseyiyle birlikte çalışacağın, ortak akla verdiği önemi açık  açık ortaya koydu. Ben üç seçim geçirdim, bu günkü seçim kadar şeffaf bir seçim kendi adıma yaşamadım. Geldiğimiz nokta itibariyle hepimizin demokrasinin, hukukun kazandığını hepimiz görüyoruz bu anlamda mutluyum. Sözlerime Sayın Belediye Başkanı ve ekibine çok içten duygularımla teşekkür ederek son vermek istiyorum.”

Aydın’dan sonra söz alan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın Kent Konseyi’nin bu güne kadar Uşak’ın faydasına birçok projeyi hayata geçirdiğini gönüllülük esasıyla üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret gösterdiklerini söyledi. Kuruluşundan bu güne bu konseyde emeği geçen başkan ve yönetimlerine teşekkür ederek konuşmasına devam eden Çakın ; “ İnşallah bundan sonra da başta Zafer başkan olmak üzere konseye tüm emek vermiş olanların da bundan sonraki çalışmalarda ama yönetimlerde ama dışarıdan destekleyeceklerine de yürekten inanıyorum. “  şeklinde konuştu.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Uşak’ın menfaatine olan her türlü konuda Uşak Belediyesi olarak Kent Konseyi ile birlikte projeleri ve fikirleri hayata geçirmeye devam edeceklerini vurgulayan Çakın ; “ Geçmişte yaşananlar yaşanmış bitmiştir, bundan sonra yeni şeyler söylemek lazım. Uşak Belediyesi bundan sonraki süreçte hiçbir zaman engelleyici, kapatıcı bir tutum içerisinde olmayacaktır. Daima tıkanıklıkları açma noktasında kolaylaştırıcı, şehre hizmet isteyen herkesin yanında duran bir anlayışla görev yapacaktır. Bu kapsamda Kent Konseyi’mizde kim seçilirse seçilsin, hangi arkadaşlarımız yönetime girerse girsin bizler Uşak Belediyesi olarak şehrimiz için faydalı olacak inandığımız her türlü projeye destek vereceği, yapacakları hizmetlerde onların işlerin kolaylaştırmak için gerekli katkıyı vereceğimizi huzurlarınızda bir kere daha belirtiyorum” dedi.

Belediye Başkanı Çakın’ın konuşmasından sonra Başkan Adayları harf sırasına göre kürsüye çıkarak 5 dakikalık konuşmalarla kendilerini ve yapacaklarını anlattılar. Kürsüye ilk önce Ahmet Mıdık ardından Cemil Cevher, Durdu Doğan, Melih Akman ve son olarak Yahya Kemal Pervane çıktı. Konuşmaların ardından seçime geçildi.

Seçimlerin ilk 2 turundan hiçbir başkan adayı gerekli oy oranını alamadığı için 2. turda ilk iki sırayı alan Melih Akman ve Cemil Cevher 3. Turda yarıştı. Yapılan seçimde Cemil Cevher 82 oy alarak 78 oy alan Akman’ın önünde Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu. 

Seçimlerin ardından yeni yönetim kurulu açık oylamayla kabul edildi.

Cevher’in listesinde yer alan isimler şu şekilde:

UŞAK KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU ASİL ÜYELERİ

1:RUKİYE GÜNEŞ             UŞAK MEVLANA DERNEĞİ

2:AYSEL TEKİN                  UŞAK MAVİ IŞIK OTİZM EĞİTİM VE SPOR KULÜBÜ

3:ETEM ÇAVUŞ                                AL-KA ALTIN KANATLAR SPOR KULÜBÜ

4: MUSTAFA CAN AZ     ELİT SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ

5:ALAATTİN KARAHAN                 PAŞACIOĞLU SPOR KULÜBÜ

6:ALİ İHSAN ÖZMEN      KARAAĞAÇ MAHALLESİ MUHTARI

7:CENGİZ ULUDAĞ         FATİH MAHALLESİ MUHTARI

8:TANER ÖZTEKİN           İSLİCE MAHALLESİ MUHTARI

9:MURAT ALİ UYSAL      FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ MUHTARI

10:AYŞE KOCABIYIK        DURAK MAHALLESİ MUHTARI

UŞAK KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU YEDEK ÜYELERİ

1:ÖMER ÖNAL                  FOTOĞRAF SANATÇILARI DERNEĞİ

2:ALİ TUNA                        UŞAK AV.KATİP VE SEKRT.SOSYAL YAR.DERNEĞİ

3:SÜLEYMAN KOZAK     UŞAK İMAM HATİBLİLER DERNEĞİ

 4:YILMAZ BİÇER              UŞAK YEDİ EMİN VE OTOPARKÇILAR DERNEĞİ

5:HASAN HÜSEYİN SAVRAN       ENGEL TANIMAYANLAR DERNEĞİ

6:TURGUT TUNA             ÖZ KURTULUŞ ATLI SPOR KULÜBÜ

7:HASAN ATVUR             MANİFATURACILAR VE TUHAFİYECİLER ESNAF ODASI

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim