ve iyi müzeciliğe teşvik etmek amacı taşıyan yarışmaya 16 belediyeden toplamda 18 müze katıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve devam eden salgın süreci nedeniyle video konferans ile toplanan seçici kurul, Göç Müzesi, Kent Müzesi, Kent Tarihi Müzesi, Kent Belleği ve Arşiv Müzesi, Yaşam Kültürü Müzesi, Milli Mücadele Müzesi, Sanayi Müzesi, Sanat ve Edebiyat Müzesi, Denizcilik Müzesi ve Maket Müzesi kategorilerinde değerlendirmelerini yaptı.

Gerçekleştirilen yarışmada, Kent Tarihi Müzesi kategorisinde Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi ile Kayseri Müzesi dereceye girdi.

“UŞAK KENT TARİHİ MÜZEMİZ DE İLİMİZİN ÖNEMLİ BİR DEĞERİDİR”


Uşak Belediyesi olarak şehrin kültürüne ve tanıtımına büyük bir önem verdiklerini kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Sarısaman, “Başkanımızın direktifleri doğrultusunda tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerimizi yaşatmak ve bu hazinelerimize değer katmak adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Uşak Kent Tarihi Müzemiz de ilimizin önemli bir değeridir. Tarihi Kentler Birliği’nin, ÇEKÜL Vakfı ortaklığında düzenlediği yarışmada müzemiz ödüle layık görüldü ve bu bizleri son derece memnun etti. Şehrimizin zenginliklerini müzemizde en güzel şekilde yaşatmaya gayret ediyoruz.” dedi. Sarısaman, Uşak’a hizmet etmeye ve özveriyle çalışmalar üretmeye devam edeceklerini ekledi.

“KENT TARİHİ MÜZELERİ ALANINDA TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ BİR NOKTADA YER ALDIK VE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜK”
Müze arkeoloğu Cengiz Doğan ise yarışmanın tüm Türkiye’deki özel ve özerk müzeleri kapsadığını kaydederek, “Bizler de Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi olarak Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın önderliğinde bu yarışmaya hazırlandık. Müzenin kentle olan ilişkisi, süreç yönetimi, ziyaretçi yönetimi ve müzenin sergi biçimi gibi birçok kıstasın bulunduğu yarışma için büyük bir ön hazırlık yaptık. Türkiye’nin seçkin profesörlerinden oluşan Seçici Kurul, bütün sunumlarımızı titizlikle inceledi. Biz kent tarihi müzeleri alanında Türkiye’de önemli bir noktada yer aldık ve ödüle layık görüldük.” açıklamalarında bulundu.


Türkiye’nin ilk şeker fabrikasına ait ögelerin ve Türkiye’de ilk kez elektrik üretilmesine dair özel sunumların  müzede  yer aldığını hatırlatan  Doğan, müzenin yaşayan bir yapısı olduğunu ve birçok tarihi objenin müzeye  bağışlanmaya devam edildiğini belirtti.  Doğan, Uşak Kent Tarihi Müzesi’nin tamamen bağışçılar tarafından oluşturulduğunu ve zengin bir içeriğe sahip olduğunu aktardı.

Editör: TE Bilişim