Dernek tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “ Uşak’ta öncelikle valiliğimizin üstün destekleriyle, belediye, STK ve hayvan severlerin el birliğiyle sokakta yaşayan hayvanlar için samimi ve gerçek bir mücadele verilmektedir. Halkımızı ve özellikle gençleri bilinçlendirmek için çeşitli etkinlik ve eğitimler düzenlenmektedir. Tüm bu çabamıza rağmen ilimizde gerçekleşen hayvana karşı vahşet olayını üzüntü ve öfkeyle takip etmekteyiz. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapmakta olan doktor Bu zavallı savunmasız bir sokak köpeğini tüfekle vurarak öldürmüştür. Konuyla ilgili olarak şahsın ifadesi alınmış yetkili kurumlar tarafından 1.902 TL para cezası kesilmiştir.

 Sokak köpeğini hiç sebepsiz yere vurarak öldüren doktor  daha önce sokak hayvanlarının beslenmesinde gönüllü olarak yer almıştır. Çalışmalarımıza gönüllü olarak katılan şahsın bu hareketi aşırı derecede tutarsız bir kişiliği sergilemektedir ve bizi endişelendirmektedir. Ayrıca şaşkınlıkla öğrenmiş bulunuyoruz ki şahsın başka şiddet geçmişi de mevcuttur. Mesleği sebebiyle her gün insanlar ile iletişim halinde olduğu düşünüldüğünde durumun vahameti ortadadır. Şiddet şiddettir, bugün hayvana karşı olan şiddet her an insana karşı dönebilir. Kanaatimize göre 657 sayılı kanuna göre devlet memurluğuna yakışmayan fiil ve davranışta bulunmak suçunu işlemiştir.

Ayrıca bu olay bir kez daha göstermektedir ki hayvanları katletmenin, hayvanlara karşı kötü muamelenin, psikolojik-fiziksel şiddetin, hayvanlara karşı işlenen suçların cezası derhal Türk Ceza Kanunu kapsamında caydırıcı bir şekilde düzenlenmelidir. Gerekli değişikliklerin ivedilikle yapılmasını talep etmekteyiz.

Şahsın yaptığının karşılığında sadece 1902 TL para cezasıyla cezalandırılmayacağını,  hakkettiği cezayı alacağı inancındayız.  Konunun takipçisi ve açılacak davaların müdahiliyiz.  Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

HABER / BAYRAM KELEŞ  

Editör: TE Bilişim