Vali Funda Kocabıyık konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; “ İlimizde, okullarımızın yüz yüze eğitime hazırlanmasına yönelik bir dizi çalışmalar yürütülüyor. Öğrencilerimize güvenilir ve hijyen bakımından en iyi ortamı sağlamak amacıyla okullarımızda, Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu"nda talep edilen kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor.  Bugün itibarıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki tüm okullar; hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir ve tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla  "Okulum Temiz" belgelendirme programına başvurularını tamamlamıştır.

Ekiplerimiz, başvurularını tamamlayan okullarımızı yayınlanan kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak denetlemekte ve bu denetlemeler sonucunda değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu kapsamda 275 okulumuzdan 175’i sertifikalarını almış olup; denetleme süreci akabinde tüm okullarımızın sertifikalandırma süreci tamamlanacaktır.

Öğrencilerimizi salgından korumak için okullarımızda alınan tedbirlerin sürekliliğinin sağlanması önemlidir. Bu sebeple yapılacak olan denetimleri çok önemsiyorum. Çocuklarımızın salgından zarar görmemesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim