Karşılıklı fikir alış verişinin yapıldığı ziyarette, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren YADER İl Temsilcisi Ferhat Kacar yaptığı konuşmada şunları söyledi: “YADER, Yetiştirme Yurtlarından ayrılanları ve 2828 sayılı kanun ve değişikliklerindeki kanunlarla devletimizin koruması altında barınan korunmaya muhtaç çocukların her türlü maddi ve manevi sorunlarını çözümlemede yardımcı olmak, aile birliğinin önemini topluma anlatmada her türlü proje ve faaliyetler yapmak, korunmaya muhtaç çocukların her türlü tehlikeden korunmasını sağlamak ve bu amaçları gerçekleştirmek için koruma, yardımlaşma ve dayanışma ortamını sağlamak üzere, 2010 yılında kurulmuştur. Ankara’da bulunan Genel Merkezin yanı sıra, ülke genelin de de 47 İl Temsilciliği ve Kadın Kolları ile Gençlik Komisyonu bulunmaktadır. Yine ülke genelinde yaklaşık 100 bin hedef kitlesi ve aileleriyle birlikte 300 bin kişiye ulaşan bir kesimi kapsamaktadır. Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Yardımlaşma Ve Sosyal Dayanışma Derneği (YADER) olarak, Uşak’ta devletin koruması altında yetişmiş olan yüzlerce kişi, şu anda devletimizin çeşitli kurumlarında görev yapmakta, hem de devletimize vefa borçlarını ödemektedir.”

YADER İl Temsilcisi Ferhat Kacar, konuşmasına şöyle devam etti. “2009 yılında yetiştirme yurtlarının kapatılmasının ardından evlerde daha iyi şartlarda hizmet sağlanmaya devam etmiştir. Bugün de dernek yönetimi olarak derneğin amaçları doğrultusunda, kurumda kalanlara ve süresi dolup ayrılanlara rehberlik ve danışma konusunda yardımcı olmayı hedefliyoruz. Yapılacak olan proje ve faaliyetler ile ilgili, Belediye Başkanı Mehmet Çakın’dan da destek sözü aldık.”

YADER İl Temsilcisi Ferhat Kacar, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Çakın, derneğin amaçlarını gerçekleştirmesi doğrultusunda yapacağı faaliyetlere belediye olarak gerekli desteğin sağlanacağını ifade etti.

YADER İl Temsilciliğinin Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a yaptığı ziyarete İl Temsilcisi Ferhat Kacar, yönetim kurulu üyeleri Coşkun Çetin, Sami Akkuş, Şakir Şen, Selim Kacar, ile birlikte derneğin İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Özkan katıldı.

Editör: TE Bilişim