Serginin açılışını yapan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uşak İl Temsilcisi Ahmet Mıdık yaptığı konuşmada bir eğitimci olarak gençleri sanatla uğraşmaya teşvik ettiğini her platformda kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemeye özen gösterdiğini söyledi. Bu kapsamda davet edildiğinde  hiç bir mazeretin arkasına sığınmadan bu tür sergi açılışlarına katılmaya çalıştığını belirten Mıdık;  “Günümüze herkes devleti tercih ederken bu kızımızı tebrik ediyorum kendisi resim atölyesi açmış. Tabi onu yönlendiren öğretmenlerini de tebrik etmek lazım. Özgür bir ortamda kendi çalışmasını öğrencilerine aktarıyor, diğer resim ve müzik öğretmelerimizin de kendi işini açması temenni ediyorum. Ayrıca güzel sanatlar lisemizin değerli öğretmen arkadaşlarımıza, Spor Lisemizin değerli müdürüne sergi sahibi Havagül Hanımın arkadaşlarına yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim ” dedi.

Uşak’ın kültür  sanat yönünden en dezavantajlı illerden bir tanesi olduğunu iddia eden Mıdık resim, müzik, beden eğitim derslerine önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Mıdık : “Resim, müzik, tiyatro, spor, güzel sanatlar gibi sanat dalları bir toplumun pozitif kültünün artmasına hatta kent ve kentli kültürünün artmasına vesile olan yegane unsurlardır.  Kültür ve sanat faaliyetleri bir kentin gelişimine de öncülük eder. Resim özgürce düşünmeye sağlayan çok önemli bir  sanat dalı. Umarım bundan sonra önem verilecek, böyle genç sanatkar arkadaşlarımızın eserleri sergilenince daha da yaygınlaşacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi Resim Öğretmeliği Bölümü mezunu olan 24 yaşındaki Havagül Bilir  bir yıl önce Uşak’ta özel bir resim atölyesi açtı. Bu atölyede bir yıl boyunca yapılan çalışmaları sergilemek istediklerini belirten Bilir ; “Tabi hepsinin emeği çok büyük hepsi çok yetenekli öğrenciler umarım büyüdüklerinde de resmi bırakmazlar çok iyi yerlere gelirler. Gelene herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Uşak’ta resim atölyesi açmak çok riskli olduğunu ifade eden Bilir ; “ Uşak sanat konusunda birazcık yoksun ama cesaret ettim ve açtım. Ben aslında bu kadar ilgi beklemiyordum. Veliler bilinçlenmeye başlamış, okuldaki öğretmenler destek olmuşlar,  beraber çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim