Resim Öğretmeni Fatih Çağlar Güvenç konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede toplumda kadına yönelik bir baskı ve şiddet olduğunu iddia etti.  Güvenç bu etkinlikle kadınların gücünü ortaya koymayı,  bir farkındalık oluşturmaya hedeflediklerini söyledi.

Resim kurslarını 3 yıldır takip eden memur emeklisi  Elif Ölçek (68)’in yaptığı bir çok resim sergide yer alıyor. Sergide konuşan Ölçek resim yapmayı çok zevkli, insanı dinlendiren bir etkisi olduğunu belirtti. Bütün emekli kadınları resim yapmaya davet eden Ölçek; “ Bir kere hanımları sokak dedikodusundan kurtarır. Burada hep kardeşlik  var. Buna konsantre olduğun zaman her şeyi unutuyorsun, zamanınızı hem güzel değerlendiriyorsunuz  aynı zamanda ortaya güzel bir eser çıkıyor, bittiği zaman mutlu oluyorsunuz.” Şeklinde konuştu.

Resim sergisinden etkilendiklerini belirten Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uşak Temsilcisi Öğretim Görevlisi Ahmet Mıdık Resim Öğretmeni Fatih Çağlar Güvenç’i  ve kursiyerleri kutladı. Resim sergilerinin kültür sanat faaliyetlerinin artırılması için önemli bir yer tuttuğunu aktaran Mıdık; “ Resim yapamayan bir birey olarak resim sanatını önemsiyorum. Resim insanları düşündüren, düşünmeye sevk eden sanatlardan bir tanesidir, keşke  bizler de resim yapmayı becerebilsek. Resim, müzik bunlar olmazsa olmaz. Toplumu bu konulara kanalize etmek  lazım.  Bu konuda üzüntümü dile getirmek istiyorum. Eleştiri yapamadan duramam, resim sanatına bu kadar ilgi varken ilk ve orta dereceli okullarda bu derslerin önemi gittikçe artıyor bu bir çelişki. Ben bu derslerin zorunlu dersler arasına girmesi gerektiğini düşünüyorum.  Bakanlığa bu konuda çağrıda bulunuyorum; Resim, müzik ve beden eğitimi dersleri matematik, Türkçe, edebiyat  dersleri gibi zorunlu dersler haline gelmesini temenni ediyorum” dedi.

Serginin açılışına  Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Sarısaman, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uşak Temsilcisi Öğretim Görevlisi Ahmet Mıdık, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Bilal Sezer ve Ressam Ziya Güvenç katıldı.

Uşak Belediyesi ile Uşak Halk Eğitim Merkezinin dayanışmasıyla gerçekleştirilen  kurslar Uşak Atatürk Kültür Merkezinde faaliyet gösterdi.  Çoğunluğunu ev hanımlarının oluşturduğu 16 kadının bir yıl boyunca yaptığı yaklaşık 80 eser 17-19 Haziran  günleri arasında  AKM sanat galerisinde görülebilir.

Editör: TE Bilişim