CHP Uşak il binasında düzenlenen toplantıda konuşan CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar ; İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve ilimiz Milletvekili Sayın Özkan Yalım ile birlikte bir etkinliğimiz olacak. Bununla ilgili sizlere bilgi vereceğiz. Sözlerime başlamadan önce Adana’da çevik polis servis otobüsüne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz CHP olarak terör nereden gelirse gelsin kınadığımızı ve lanetlediğimizi , terörün bir insanlık suçu olduğunu sayın genel başkanımız da biz de defalarca ifade ettik, buradan bir kez daha bunu vurgulamak istiyorum.

“PARTİMİZLE İLGİLİ SORUNLARI MUTLAKA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Bugün sayın milletvekillerimizle birlikte Uşak’ın demokratik kitle örgütlerini, kanaat önderlerini meslek odalarını ziyaret ederek Uşak’ın ve ülkemizin ekonomik ve kültürel sorunları hakkında görüş alışveriş yapacağız. Tabi partimizle ilgili sorunları mutlaka değerlendireceğiz. Ben geldikleri için kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.

“SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN DİREKTİFLERİYLE BİR ARAŞTIRMA YAPACAĞIZ”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım konuşmasının başında sağlık sebebiyle Uşak’a gelemeyen CHP İstanbul milletvekilimiz Saliha Sera Kadıgül Sütlü’ye geçmiş olsun dileklerini sundu. Diğer Milletvekillerine hoş geldiniz diyen Yalım; “Önümüzdeki ekonomik süreçle ilgili olarak köyünden ilçesine kadar Uşak’ta yaşayan tüm vatandaşlarımızın görüşlerini ayrıca Cumhuriyet Halk Partisinden neler bekledikleriyle ilgili Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun direktifleriyle bir araştırma yapacağız. Tabi ki ince detayları da var bunları değerli Milletvekili arkadaşlarımız yerine getirecekler.” Dedi.

“SORUNLARI  GEREKİRSE ANKARA’YA GÖTÜRÜP YENİ YASAMA YILI İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Uşak’ta olmaktan çok mutluluk duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan İzmir’den Ankara’ya giderken kıyısından köşesinden gördükleri Uşak’ı daha yakından tanımadığı için pişmanlık duyduğunu ifade etti. Arslan; “ Çok şirin güzel, derli toplu bir kent. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Başarılı Milletvekili yol arkadaşımız Özkan Bey kısaca özetledi CHP olarak yeni süreçte Sayın Genel Başkanını talimatıyla biz dönem dönem illerimize bir takım ziyaretler yapıyoruz. Bu ziyaretlerin bir kısmı örgütümüzle partimiz adına  nasıl daha iyi sonuçları nasıl alırız ile ilgili bir diğeri ise sivil toplum örgütleriyle, odalarla , borsalarla, muhtarlarla, barolarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinlemek bizim çözüm önerilerimizi onlara iletmek gerekirse sorunları Ankara’ya götürüp yeni yasama yılı içerisinde bunları değerlendirmek bu amaçla biz buradayız.” İfadelerini kullandı.

“BİR MİLLETVEKİLİ YADA HİÇBİR MİLLETVEKİLİMİZ OLMAYAN İLLERE SÜREKLİ RUTİN ZİYARETLER YAPIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin son birkaç yıldır uyguladığı politikanın gereği olarak Uşak’ta bulunduklarını vurgulayan İstanbul Milletvekili Özgür Karabat  bu politika hakkında şu bilgileri verdi; “ Bölge Milletvekilleri bu bölgelerde faaliyet gösterirken özellikle bir milletvekili yada hiçbir milletvekilimiz olmayan illere sürekli rutin ziyaretler yapıyoruz. Bölgeyi anlamaya, tanımaya varsa eksiklikleri gidermeye, partimizin eksikliklerini giderirken aynı zamanda ilin sorunlarını çözüme yönelik ziyaretlerde bulunuyoruz. Bugün burada bulunmamızın iki temel gerekçesi bu. Hem örgütümüzün durumun görmek hem de Uşak’ın durumunu görmek. Partimizin Uşak’a yapacağı katkıyla ilgili olarak genel merkeze bir rapor sunarak oluşacak politikalara katkı sunmak amacıyla buradayız.”

“UŞAK, ZORLANMAYACAĞIMIZ, AVANTAJLARIMIZIN ÇOK OLDUĞU BİR BÖLGE”

Uşak’ın fazla ilçesi olmadığını ve  nüfusun yüzde 70’inin şehir merkezlerinde yaşadığını anlatan Karabat bunun bizim açımızdan ciddi bir mesaj verdiğini düşündüklerini söyledi. Karabat; “ Özellikle kentleşen yerlerde yeni nesil belediyeciliğin yeni sosyal demokrat siyasetin etkili olduğunu hepimiz görüyoruz. İstanbul’da bunu gördük, dolayısıyla bizim sorgulamamız gereken bir gerçek var. Uşak’ta aslında biraz daha ilgilendiğimizde önümüzdeki süreçte CHP’nin başarısını daha fazla katmerlendirebiliriz, bunu özellikle vurgulamak isterim. Yine nüfus da aynı şekilde , 370 binlik nüfusun 250 bini merkez civarında yaşıyor, dolayısıyla  zorlanmayacağımız , avantajlarımızın olduğu bir bölge, köklü bir örgütümüz var. Uşak aslında sol siyasetle eskiden beri yakından tanışıklığı olan bir il, dışarıdan bakıldığında sosyal demokrasiyle adı özleşmiş bir dil, bütün bunlarla hep beraber neler yapabileceğimizi hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim