AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında, Esentepe Kıraathanesi ve Ulucaklılar Guru Kahvesi’nde vatandaşla bir araya gelerek projeleri ve göreve geldiğinde nasıl bir yönetim anlayışı izleyeceğine dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar, Uşak eski Milletvekili Alim Tunç ve teşkilat mensuplarının eşlik ettiği Mehmet Çakın, ilk olarak Kemalöz Mahallesi’ndeki Ulucaklılar Guru Kahvesi’ne gitti. Burada vatandaş tarafından karşılanan Mehmet Çakın, 31 Mart’tan sonra mahalle için yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Bu programın akabinde, Esentepe Kıraathanesi’nde vatandaşla buluşan Mehmet Çakın, göreve geldiğinde halkla diyalogu sürdüreceğini ve ortaya konacak hizmetlerin istişare kültürü baz alınarak oluşturulacağını söyledi.

Halkın temel gereksinimlerini karşılamanın belediye başkanının asli görevi olduğunu ve ortaya konan hizmetlerin vatandaşın fikri alınarak yapılması gerektiğini dile getiren Mehmet Çakın, “Diyelim ki, her hangi bir mahallede yol veya kavşak düzenlemesi yapılacak. Biz göreve gelirsek, ilk önce sahada bir inceleme yapacağız ve bu çalışmamızın büyük bir kısmını halkımızı dinlemeye ayıracağız. Yaşanan sorunu net bir şekilde tespit edeceğiz ve ortaya koyacağımız çalışmaların herkesin içine sindireceği bir çözüm olmasına azami ölçüde gayret ve hassasiyet göstereceğiz. Ben yaptım oldu anlayışını, şimdiye kadar gerek iş ve gerekse sosyal hayatta hiç doğru bulmadım. Belediye başkanı seçilirsem, mutlaka ama mutlaka istişareye önem vereceğim ve bu kültürün ilimizde kalıcı olması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Halktan kopmayacağını ve kendisine gelecek talep ve beklentileri, e-posta, telefon, sosyal medya ve yüz yüze iletişim şeklinde alacağını belirten Çakın, “Yeni Uşak ve daha yaşanabilir bir Uşak’ı sizlerin vereceği gönül destekleriyle oluşturacağız. Gerek temel hizmetler noktasında ve gerekse ilimizi birkaç adım öne geçirecek projeler konusunda, vatandaşımızın destekleri çok önemli. Biz gücünü milletten alan ve yine halkına hizmeti kendisine şiar edinmiş bir siyasi davanın neferleriyiz. Milletimizden ve bu kutlu davanın bize öğrettiği geleneklerden kopmayacağız. Bu bağlamda görev süremce, kapım, telefonum ve gönlüm hep açık olacak” diye konuştu. Öte yandan vatandaşın talep ve beklentilerini dinleyen ve çeşitli notlar alan Çakın, programların sonunda, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim