Bugün muayene olan bir vatandaş Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Polikliniğinden bu randevuyu alabilmek için bir ay önceden internetin başında nöbet tutmaya başladıklarını söyledi. Yapılan muayene sonucunda katarak teşhisi konduğunu, ameliyat için ise önünde yaklaşık 200 kişinin sıra beklediği için  6 ay sonraya gün verildiğini şaşırarak ifade etti. Hastanedeki yoğunluğa da dikkat çeken vatandaş yetkililerden buna bir çözüm bulunmasını istedi.

Başka bir vatandaş ise zor bela aldığı göz randevusuna gittiğini ve yapılan muayenesinde gözlerinde göz taşı tespit edildiğini ancak doktorun bu işlevi yapacak makinenin tamirde olduğunu ve takriben 4 ay sonra tamirden geleceğini  söylediğini ifade etti.  Vatandaş “O zaman ben bu işlemi yaptırmak için özel  bir hastaneye mi gideyim? Dediğinde ise doktorun  “Hayır burada yapıyoruz 4 ay sonra makine gelecek” dediğini söyledi. Muayene tarihinden sonra aylarca hastaneyi arayan vatandaş hala gözlerindeki taşı temizletemedi. Yenigün Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalarda ise bize Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böyle bir makinenin olmadığı söylendi.

İddialara ilişkin cevap hakkı olan Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesini defalarca aramamıza rağmen bir muhatap bulamadık. Santral görevlisi bize ne Başhekimin nede Başhekim yardımcılarının hiçbirinin sekreterine ulaşamadığını söyledi.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkındaki memnuniyetsizlikler sadece göz polikliniği ile sınırlı değil, vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri yetkililerden alacağımız (?) bilgilerle birlikte yansıtmaya devam edeceğiz.

HABER /  BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim