Uşak Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Anabilim Dalında görevli Doktor Öğretim Görevlisi Bora Baysal ve Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalında Görevli Doktor Öğretim Görevlisi Serap Titiz Covid 19 döneminde Türkiye’nin her bir yanından gelen yarık dudak damak ve Pierre Robin sendromlu çocuklara hizmet veriyor. İstanbul, Manisa ve İzmir gibi büyük şehirlerden gelen hastalar Uşak üniversitesine müracaat ediyor.

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalında Görevli Doktor Öğretim Görevlisi Serap Titiz Hamilelik döneminde ailenin çocuğunda yarık dudak-damak olduğunu öğrenmesinin  veya doğumda ortaya çıkması ailede büyük bir travmaya yol açtığını söyledi. Ailenin bu travma sonrası ne yapılması gerektiğini çoğu zaman bilemediğini pandemi dolayısıyla da  hekimlere ulaşmada bazen zorluklar çekebildiklerini belirten Dr.Titiz konuyla ilgili olarak bilgi vermek amacıyla  internet ortamında da paylaşımlar yaptıklarını ifade etti. Üniversitemizde ağır vakalara öncelik verildiğini hatırlattı.  Dr. Titiz Pierre Robin Sendromu ve tedavisi hakkında da şu bilgileri verdi: “Damakta yarık olabiliyor, alt çene çok geride olabiliyor ve dilin konumunda problem olduğu için çocuğun beslenmesinde ve yattığında dil geriye kaçtığı için nefes almasında problemler oluşabiliyor. Pierre Robin Sekansına sahip olan çocuklarda çocuğun daha rahat beslenmesi için dili önde tutan apareyler var bu apareyler dilin geriye kaçmasını yüzde 100 engellemese de uyurken dilin geriye kaçmasını  engelliyor ve daha rahat beslenmesini sağlayabiliyor. Korona sürecinde hizmet vermeye devam ettik, amacımız sadece Uşak bölgesinde hastalara hizmet vermek değil kapımız bütün Türkiye’deki hastalara açık.”

İstanbul  Sancaktepe’den bebeklerini tedavi ettirmek için Uşak’a geldiklerini ifade eden ve ismini vermek istemeyen baba, evlendikten 4 yıl sonra dünyaya gelen bebeklerine Pierre Robin Sendromu teşhisi konduğunu söyledi.  Bütün İstanbul’da hatta Almanya’ya varıncaya kadar bir çok hastaneye ve aileye ulaştıklarını söyleyen hasta yakını, hastalığa çok  nadir rastlanıldığını anladıklarını ve yaptıkları araştırmanın sonucunda Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalında Görevli Doktor Öğretim Görevlisi Serap Titiz ismine ulaştıklarını anlattı. Bebeklerinin tedavisine başlandığını anlatan baba, Dr. Titiz’e ve ekibine gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim