Spor salonlarında spor aletlerinin ve salonun dezenfektan işlemleri zorunlu hale getirildi. Salonlar bunun haricinde el dezenfektan noktaları bulundurmak zorunda. Pandemiye karşı yeterince önlem aldıklarını iddia eden salon yetkilileri ; "Günlük en az 5 defa dezenfektan işlemleri yapıyoruz. Salonumuzdaki insanlara el ve ayak dezenfektanı dağıtıyoruz. Ayakkabı konusunda ise her zaman olduğu gibi ama şimdi daha da dikkate alarak galoşsuz birisini içeriye almıyoruz." şeklinde konuştu. Lavabo temizliğine gerekli özenin gösterildiğini aktaran yetkililer salonlarda duş almanın Sağlık Bakanlığı'nın kesin kararı ile yasaklandığı bilgisini verdi.

Pandemi toplu dersler olan wushu, zumba, plates, crunch, crossfit, power workout’u engelledi. Sosyal mesafenin dikkate alınarak yapılan dersler ise spinning ve cardio workout oldu.

Üye sayısında da kısıtlamaya giden spor salonları belirli sayıda üyeyi kayıt ettirebiliyor. Kronik rahatsızlıklarının olup olmadığının raporunu isteyen yetkililer sorun yaşayacak insanların salonda çalışmasına izin vermiyor. HES kodunun devreye girmesiyle beraber karantina kapsamında olan veya risk taşıyan insanlar ile yüksek ateşli olanlar da salonlara alınmıyor.

Yetkililer Uşaklılara spor salonu seçiminde nelere dikkat etmeleri noktasında şu tavsiyelerde bulundu; "Daha havadar salonları ve havalandırması olan, sağlığa önem veren, sürekli dezenfektan yapan spor salonlarını seçilmeli. Yeterince önlem alındığı takdirde bir sağlık sorununun yaşanacağını düşünmüyoruz. Ayrıca spor yapıp sağlıklı beslenen ve uyku düzenine önem veren insanlar bağışıklık sistemini güçlendireceklerdir. Bu da onları hastalığı karşı daha dirençli hale getirecektir."

HABER / BURAK GÜNEY

Editör: TE Bilişim