Gündem

18 ve 25 yaş arası evlenenlere 250 bin TL kredi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 ve 25 yaş arasındakilerin evlenmeleri durumunda verilecek kredi tutarını 250 bin TL'ye yükselttiklerini ifade etti.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Konuşmasına, "Bu sabahki kalleş saldırıda şehit olan kahraman emniyet mensuplarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve emniyet teşkilatımızın başı sağ olsun." ifadeleri ile başlayan Erdoğan, önemli konu başlıklarının müteala ettikleri bir Kabine Toplantısı'nı daha tamamladıklarını söyledi.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E YÜKLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye'de hiç kimse hukukun kapsama alanı dışında değildir. Mahkeme kararlarını eleştirmek ayrı şeydir, tanımamak ayrı şeydir. Sokaklarımızın karıştırılmasına, İstanbullu kardeşlerim başta olmak üzere milletimizin huzurunun bozulmasına asla müsaade etmeyiz. Ana muhalefetin eski ve yeni kadroları arasında kızışan koltuk kavgasının ülkenin kazanımlarına zarar vermesine 'eyvallah' demeyeceğiz" "Anayasa ve yasalarımız çerçevesinde adli ve idari süreçlerin sorunsuz işletilmesi için sorumluluklarımızı harfiyen yerine getireceğiz" "Türkiye'yi kalıcı biçimde yüksek gelirli ülkeler ligine taşımayı istiyoruz. Enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. (OVP) Sadece rakamlardan ibaret değil. Ekonomide güveni pekiştiren, öngörülebilirliği artıran, halkın refahını kalıcı olarak yükseltmeyi amaçlayan vizyondur"

AİLE VE GENÇLİK FONU KREDİLERİNDE ARTIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2026 yılı Ocak itibarıyla çiftlerden ikisinin de 18-25 yaş arasında olması halinde kredi tutarını 250 bin liraya çıkartıyoruz. 48 ay içerisinde çocuk sahibi olan genç çiftlerimizin talep etmeleri durumunda her çocuk için geri ödemelerini 12 ay erteliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz ve dünya çocukları için anlamlı bir adım attık. İmzaladığımız Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi'yle küresel farkındalık oluşturmak istiyoruz." dedi.