Uşak’a AK Parti dönemlerinde yapılan ulaştırma yaptırımlarını değerlendiren Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, ulaştırma alanında Uşak’ta 53 milyar 121 milyon TL yatırım yapıldığını ve karayolu ağının giderek artarak ve 5 kat genişlediğini kaydetti.
UŞAK VE GEDİZ ARASINDAKİ YOL BU DÖNEMDE YAPILDI
Uşak için tamamlanan bir çok yol projesi olduğunu belirten Tuğrul, Uşak ve Gediz yolunu vatandaşımız şu anda kullandığını ifade ederek, şöyle söyledi: “Uşak ve Kula istikametindeki yolun tamamlanmasıyla ilgili de faaliyetler devam ediyor. Sürekli muhalefetin ağzına sakız ettiği önemli projemiz Uşak Çevre yolu 3,5 milyar TL bir bütçemiz var. Uzadığı için sitemde bulunulması haklı ve bir kere de 23 kilometresi tamamlandı ve çalışıyor. 23 kilometresi bitti ve Allah razı olsun demiyorlar”.
ÇEVRE YOLU 2026’NIN YAZ DÖNEMİNDE BİTECEK
Çevre yolunun kalan kısmın bitmesi için de çalışmalar sürdüğünü dile getiren ve bu konuda Cumhurbaşkanlığından da yeterli kaynak ayrıldığını kaydeden Tuğrul, şöyle devam etti: “Çevre yolumuz 2026 yılının yaz döneminde bitecek. Bu iş bitince muhalefet teşekkür etmeyecek. Uşak ve Ulubey yolu muhalefetin diline sakız ettiği yollardan biri. Burada Mehmet Altay ve İsmail Güneş vekillerimiz tamamlanması için üstün gayret gösterdiler ve şu anda buradaki çalışmalar devam ediyor. Bitme aşamasına geldi ve ihaleyi alan firmadan kaynaklı sorunlar yaşandı. İhaleyi alan firma giriyor ve sonra bırakıyor ve bu nedenle iş uzadı. Şu anda burada hummalı bir çalışma var ve yol tamamlandığında muhalefetin ağzındaki bu sakızı alacağız”.