Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla yüzde 75 hibeli tohum desteğini sürdürüyor. Destek kapsamında Kula ve Selendi ilçelerinde toplam 905 üreticiye 272 bin 175 kilogram sertifikalı tohum dağıtıldı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu tarafından başlatılan yüzde 75 hibeli tohum desteği, Kula ve Selendi ilçelerinde devam etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta'nın katıldığı programlarda sertifikalı tohumlar üreticilere teslim edildi.

Dağıtım kapsamında Kula'da 258 üreticiye 80 bin 325 kilogram, Selendi'de ise 647 üreticiye 191 bin 850 kilogram sertifikalı tohum verildi. Destek programında arpa, buğday, beşli karışım yem bitkisi ve süt otu tohumları üreticilere ulaştırıldı.
Kula'daki dağıtım programına Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal ve Yeni Parti İlçe Başkanı Esen Çınar da katıldı. Her iki ilçede düzenlenen programlarda mahalle muhtarları ve çok sayıda üretici de hazır bulundu.

Programda konuşan Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, belediyenin tarımsal üretimi desteklemek amacıyla yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Usta, üreticilere bereketli ve doğal afetlerin yaşanmadığı bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.





