Uşak Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Çağlar Samancı, Reyhan Aydın ve Devrim Alkan’la her hangi bir fikir ayrılığı yaşanmadığını belirten Uşak Belediye Başkan Vekili Hatice Terekeci Özkan, söz konusu kararı ortak akıl birliğiyle aldıklarını belirterek, şimdilik memur başkan yardımcılarıyla süreci devam ettireceklerini ifade etti. Kamuoyunda AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Özkan, “Böyle bir durum söz konusu değil, göreve bağımsız olarak devam ediyorum” dedi.

“HER HANGİ BİR KIRGINLIK DURUMU YOK”

Görevden ayrılan siyasi başkan yardımcılarıyla hala Uşak Belediye Meclisi’nde beraber mesaiye devam ettiklerini kaydeden Başkan Vekili Özkan, Ege’de Yenigün İHS Muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu kararın karşılıklı istişarelerle alındığını kaydetti. Memur başkan yardımcılarıyla yola devam edeceklerini fakat bunun kesin bir karar olmadığını dile getiren Başkan Vekili Özkan, “Arkadaşlarımızla son gün neler yaptığımızı ve nelerin kaldığını istişare ettik ve karşılıklı olarak iyi niyetle böyle bir karar alındı. Her hangi bir kırgınlık veya dargınlık durumu yok. Tabii benim ve mevcut başkan yardımcılarının yükü bu süreçte biraz daha artacak. Eğer ihtiyaç olursa yine arkadaşlarımızdan destek isteyeceğiz ve iyi niyetle çalışmalarımız sürecek” dedi.

“AK PARTİ’YE GEÇME GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK”

AK Parti’ye geçeceğine dair iddiaları da sosyal medya ve bazı basın yayın organlarından takip ettiğini dile getiren Başkan Vekili Özkan, “Böyle bir görüşme veya talep olmadı ve benim açımdan da bu durum söz konusu değildi. Görevime bağımsız başkan vekili olarak devam ediyorum” ifadesini kullandı.

Muhabir: Reyhan Büşra Büyükgüzel