Uşak CHP’de şu ana kadar bazı isimlerin adı kamuoyunda konuşulurken, görüştüğümüz bazı kaynaklar CHP Genel Merkezi’yle sürecin devam ettirildiğini aktardı. Uşak CHP’de şu ana kadar kamuoyunda en çok ismi geçen meclis üyesi, Mehmet Karakoç oldu. Geçitiğimiz günlerde gözaltına alınan ve tutuklandıktan sonra Uşak Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özkan Yalım’ın yerine Uşak Belediye Başkan Vekilliği için Mehmet Karakoç’un seçileceğine dair yaygın bir kanı bulunuyor. Fakat bunun henüz kesin olmadığını belirten CHP kaynakları, sürecin yarın saat 13’te netlik kazanacağını ve buna göre bir açıklama yapılacağını aktardı.
UŞAK BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN BAZILARI DA BORÇLANMAYA KARŞI ÇIKMIŞ!
Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberde, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın yanlış uygulamalarına en çok karşı çıkanların Mehmet Karakoç ve Ozan Bayık olduğuna dair kulisler paylaştık. Haberimizin ardından belediye meclisinde görev yapan bazı meclis üyeleri ve bunlara yakın kaynaklar sitemize ulaştılar. Özkan Yalım’ın yanlışlarına başka meclis üyelerinin de karşı çıktıklarını ilettiler. Buna göre Özkan Yalım’ın borçlanmayla ilgili talebinin Plan ve Bütçe Komisyonunda bulunan CHP’li üyeler Uğur Albayrak, Devrim Alkan, Hatice Terekeci Özkan ve AK Partili Ramazan Gündağ tarafından da sorgulandığını ve borçlanmayla ilgili konuda tüm meclis üyelerinin temkinli bir duruş sergilediği ortaya kondu.
EDİTÖRÜN NOTU:
Daha önce yaptığımız haberde, Özkan Yalım’ın yanlışlarına karşı dik duran Mehmet Karakoç ve Ozan Bayık’la ilgili ifadelerimiz, bugüne kadar olagelen durumlarla ilgilidir. Mehmet Karakoç ve Ozan Bayık’ın doğru karar verdiğine dair yaptığımız haberler maksatlı değildir ve burada diğer meclis üyelerine de her hangi bir olumsuz durum yüklenmemiştir. Özetle, “Ahmet veya Mehmet iyi demek, diğerleri kötü” anlamı taşımamaktadır. Ege’de Yenigün ve Uşak Port İHS İmtiyaz Sahibi Ali Araslı’nın 3 Temmuz 2024’te Uşak Belediye Meclisi’nden güvenlik zoruyla, Özkan Yalım’ın talimatına göre atılması ve bunda da tek gerekçenin yapılan haberler olması, ister istemez Belediye Meclis toplantılarını takip etmemizi engellemiştir. O dönemde Ali Araslı ve Ramazan Çavuşoğlu’na yönelik Özkan Yalım tarafından ortaya atılan iftiralar da ortadır ve bu konuyla ilgili yapılan şikayetler de o dönemde Cumhuriyet Savcılığı tarafından “Kaba küfür olmadığı” gerekçesiyle takipsizlikle sonuçlanmıştır. Burada esas üzücü olan nokta, o dönemde, CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP gruplarından meclis içinde her hangi bir tepkinin de olmamasıdır. Tüm bunlara rağmen, Uşak Belediyesi’nin kamerası ve imkanlarıyla bazı basın mensuplarına yönelik iftiralara ve itibarsızlaştırmalara kamuoyunun önünde (kapılı kapılar ardında değil) ses çıkarmayan Uşak Belediye Meclisi’ndeki tüm siyasi parti üyelerini; Ege'de Yenigün ve Uşak Port İHS olarak istemeyerek kırdıysak da helalleşmeye her zaman hazır olduğumuzun altını çizmek istiyoruz.





