Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar Listesi güncellendi ve listede Uşak’tan 2 firma yer aldı. 2 firmadan biri olan Sayar Pide’den alınan kıyma numunesinde kasaplık hayvanın kalp dokusu tespit edildiği bildirildi. Kıymaya karışan sakatat nedeniyle listede yer alan Sayar Pide’nin sahibi Zeynel Sayar, işletmenin sosyal medya hesaplarından bir videoyla vatandaşa seslendi. Burada söz konusu durumun et tedarik ettikleri kasaptan kaynaklandığını iddia eden Zeynel Sayar, kendileri için müşterilerin sağlığı ve güvenliğinin her şeyden önce geldiğini söyledi.

Ispanaklı Pide (2)

“İLK DEFA BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞTIĞIMIZ İÇİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan listede firmanın yer almasının kamuoyuna yansıdığını belirten Zeynel Sayar, “Müşterilerimizin sağlığı ve güvenliği bizim için her şeyden önce gelir ve bizler 2011 yılından itibaren faaliyet göstermekte olduğumuz işletmemizde ilk defa böyle bir durumla karşılaştığımız için büyük bir üzüntü duyuyoruz” dedi.

Ekran Görüntüsü 2026 08 25 093855

ET TEMİN ETTİKLERİ FİRMADAN KAYNAKLANDIĞINI VE KASAPLA TİCARETİ KESTİKLERİNİ BİLDİRDİ

Zeynel Sayar, söz konusu durumun et tedarik ettikleri kasaptan kaynaklandığını öne sürerek, şu ifadeleri kullandı: “Yapılan incelemeler sonucunda yaşanan durumun işletmemiz dışında gerçekleşen tedarik sürecinden kaynaklandığı değerlendirilmiştir. Olayın ardından ilgili kasapla ilişkimiz sonlandırılmıştır ve yaşanan mağduriyet nedenleriyle tüm müşterilerimizden özür dileriz”. Bundan sonra etin parçalanması ve kıyma haline gelmesi süreçleri kendilerinin bizzat takip edeceklerini kaydeden Zeynel Sayar, “Tüm süreç titizlikle kontrol edileceğiz ve müşterimizin güveni bizim için her şeyden önemlidir” ifadesini kullandı.

Muhabir: REYHAN BÜŞRA BÜYÜKGÜZEL