Uşak Belediye Meclisi’nin 3 Eylül 2026 günü, Uşak Belediye Meclisi Salonu’nda toplanacağı ve burada kentteki çevre temizliğiyle ilgili önemli kararların alınacağı, Uşak Belediyesi’nin yayınladığı gündem maddelerinde ortaya kondu.
Uşak Belediyesi’nin bir süredir yaşanan çevre temizliği ve çöp toplamayla ilgili sorunları çözmek için 5 adet 13 + 1,5 veya 15+1,5 metreküp, 5 adet 7+1 metreküp veya 8+1 metreküp çöp kamyonu alması ile 3 adet 4 veya 5’er metreküplük yol süpürme aracının kiralanması gündeme eklendi. Ayrıca 1 adet 2 veya 3’er metreküplük yol süpürme araçlarıyla en az 16 metreküplük mantar ataçmanlı yer altı ve yer üstü çöp toplama aracına ihtiyaç duyulduğu da aynı madde kapsamında ele alınacak. Mali imkanların ve mevcut araç sayısının yetersiz olması nedeniyle söz konusu araçların kiralanması görüşülerek karara bağlanacak.
Bir süre önce kentteki araç eksikliğine dikkat çeken Uşak Belediyesi yöneticileri, ekipman eksikliğinin giderilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlardan da destek talep ettiklerini ifade etmişlerdi.
Ayrıca kentte zaman zaman vatandaşların şikayet konusu olan hafriyat atıklarıyla ilgili de bir karar alacak olan Uşak Belediye Meclisi gündeminde, daha önce kurulan araç takip sistemiyle söz konusu atıkların belediye sorumluluk sahası içerisinde arsalarda dolgu malzemesi olarak kullandığına yer verildi. Söz konusu atıkların ücret tarifesinin yeniden değerlendirileceği de meclis gündemindeki yerini aldı.





