Geçtiğimiz hafta Uşak Merkez Göğem köyündeki Göğem göletinde meydana gelen balık ölümlerinin sebebi, ani sıcaklık değişimi ve buna bağlı su değerlerindeki farklılaşmalar olduğu açıklandı.

Konuyla ilgili Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan analiz sonuçları, kurumun resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna ilan edildi. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, ivedi olarak alınan balık ve su numunelerini laboratuvar ortamında incelediklerini ve yapılan analiz çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Buna göre suyun ani sıcaklık değişimine bağlı yaşadığı değişimlere vurgu yapan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sonuç ve kanaat kısmında şu ifadelere yer verdi: “İl Müdürlüğü teknik ekiplerinin saha incelemeleri ve laboratuvar sonuçları ışığında; balık ölümlerinin bir zehirlenme sonucu olmadığı, ani sıcaklık değişimleri ve buna bağlı su değerlerindeki değişim nedeniyle meydana geldiği kanaatine varılmıştır.”

Yetkililer, su ve balık örneklerinde her hangi bir ağır metal veya zehirli kimyasal ürüne rastlanmadığını da ilgili sonuç raporuna eklediklerini de bildirdiler.

Kaynak: HABER MERKEZİ