Uşak’ta okulların başlamasıyla birlikte, yaz tatili boyunca kaldırılan müzikli eğlence ve etkinliklerle ilgili yeniden karar alınacak ve buna göre gece saat 23.30’dan itibaren müzikli eğlenceler yasaklanacak. Uşak Belediye Meclisi’nde bugün gündeme alınan kararla 2026 ve 2027 Eğitim ve Öğretim Süresi boyunca, Uşak İl Çevre Kurulu’nun aldığı 83 nolu karara göre açık ve yarı açık düğün salonlarındaki müzikli yayınlara belli kısıtlamalar getirilecek.

Ses seviyesi belirtilen yasal limitin üzerine çıkmayacak ve yayınlar saat 23:30’dan sonra bitecek. Söz konusu uygulamanın Temmuz ayına kadar devam edeceği belirtildi. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarındaki esneklik ve Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri faaliyetlerine devam etmeleri de Uşak Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanacak.

Öte yandan 2024 yılının yaz döneminde alınan kararla, kent merkezinde de belli bir mesafeye kadar müzikli yayın yasaklanmış ve bu durum düğün salonu sahiplerinin tepkilerini toplamıştı. Özkan Yalım’ın ardından göreve gelen yeni yönetim, düğün salonu sahiplerinin taleplerini dikkate alarak, eğitim ve öğretim yılının dışında müzikli yayınlarda belli esneklikler tanıdı ve vatandaşı rahatsız etmeyecek şekilde düğün ve diğer eğlencelerin yapılması için kolaylık gösterdi.

Muhabir: REYHAN BÜŞRA BÜYÜKGÜZEL