CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, sudan ucuz tabirinin artık ‘sütten ucuz’ olarak değiştiğini belirterek, “Girdi maliyetleri bu kadar artmışken; buğdayı, arpayı geçen yılla aynı fiyata satan çiftçiyle oturup bir empati kurun ve düşünün, bu insan nasıl ayakta kalacak?” dedi. AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul ise, geçen yıl Özkan Yalım idaresindeki Uşak Belediyesi’nin suya yaptığı zamma vurgu yaparak, “Sayın Ali Vekilim dedi ki: "Süt sudan ucuz oldu." Valla Uşak'ta artık sudan ucuz bir şey kalmadı, su bayağı pahalandı; Ali Vekilim bunun farkında olmayabilir” ifadesini kullandı.

0A55C2E8 Fc83 440C B981 01D622A2E017

CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ ALİ KARAOBA: SUDAN UCUZ DEYİMİ, SÜTTEN UCUZ OLARAK DEĞİŞTİ

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, mazotun litre fiyatının 100 TL’yi de aştığını belirterek, çiftçinin üretim yapmasının güç hale geldiğini kaydetti. “Türkiye'de çiftçilik artık üretim yapmaktan çok ayakta kalma mücadelesine dönüşmüştür” diyen Karaoba, çiftçinin tarlasına girerken mazotu nasıl alacağını düşündüğünü ve gübreyi, ilacı, tohumu, elektriği, krediyi düşündüğünü kaydetti. Karaoba, “Çiftçi üretiyor, yetiştiriyor, didiniyor; bu defa da "Ürünümü kaç paraya satacağım?" diye kara kara düşünüyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız yem fiyatlarına yetişemiyor; ahırındaki hayvanını satıyor, damızlığını kesime gönderiyor. Gençlerimiz köylerden uzaklaşıyor, çiftçilik yapmak istemiyor” dedi. Süt üreticisinin durumunun da kötü olduğunu belirten Karaoba, şöyle söyledi: “Süt üreticilerimizin durumu ortada. Artık "sudan ucuz" değil, "sütten ucuz" lafı bu toplumda kullanılmaya başlandıysa hepimizin şapkamızı önümüze koyup düşünmesi gerekir. Girdi maliyetleri bu kadar artmışken; buğdayı, arpayı geçen yılla aynı fiyata satan çiftçiyle oturup bir empati kurun ve düşünün, bu insan nasıl ayakta kalacak?”.

0A412Ea9 B019 410D Bb63 5Bf11819D7F1

FAHRETTİN TUĞRUL, ÖZKAN YALIM DÖNEMİNDE YAPILAN SU ZAMMIYLA GÖNDERME YAPTI

CHP Uşak Milletvekili Karaoba’ya yanıt veren AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, Uşak’ın haşhaş, kekik ve çörek otu üretiminde Türkiye’de dereceye girdiğini belirtti. “Haşhaş tohumu ve kekik üretiminde Türkiye'de 2'nciyiz. Susam tohumu üretiminde Türkiye'de 3'üncüyüz. Tütün üretiminde 4'üncü, adaçayı üretiminde ise 5'inci sıradayız” diyen Tuğrul, bu tablonun Uşak’ın tarımda ne kadar önemli bir potansiyele sahip olduğunu gösterdiğini belirtti. Ali Karaoba’nın eleştirisine gönderme yapan Tuğrul, kentte 150 binin üzerinde büyük ve 405 binin üzerinde küçükbaş hayvan bulunduğunu dile getirerek, “150 binin üzerinde büyükbaş, 405 binin üzerinde küçükbaş ve yaklaşık 15 milyon kanatlı hayvan varlığımız bulunmaktadır. Yıllık üretimimizde 183 bin tonun üzerinde süt üretiyoruz. Sayın Ali Vekilim dedi ki: "Süt sudan ucuz oldu." Valla Uşak'ta artık sudan ucuz bir şey kalmadı, su bayağı pahalandı; Ali Vekilim bunun farkında olmayabilir” ifadesini kullandı.

Ff271D92 3719 47Ed 8656 D79904Ac9Aa0

UŞAK KEMALÖZ PAZARYERİNDE PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Öte yandan Uşak Belediyesi’nin Kemalöz kapalı pazaryerinde yapılan açılışta Uşak Valisi Serdar Kartal da bazı açıklamalar yaptı. Fuarların yeni teknolojilerin üreticilerle buluşması açısından önemli bir platform sunduğunu söyleyen Vali Kartal, Uşak’ta 21 bin 425 kayıtlı çiftçinin bulunduğunu ve 2026 yılının başından bu yana üreticilere toplam 882 milyon lira destek sağlandığını ifade etti. Öte yandan Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer ve Uşak Belediye Başkan Vekili Hatice Terekeci Özkan da birer konuşma yaparak, tarım ve hayvancılıkla ilgili görüş ve tespitlerini ortaya koydular. Fuarın 21 Eylül 2026 Pazartesi gününe kadar süreceği bildirildi.

459179C4 8Ccf 4C21 Bfdf A94B0A6F89Ee

Muhabir: REYHAN BÜŞRA BÜYÜKGÜZEL