Uşak’ta bir süre önce teşkilatlanma çalışmalarına başlayan Yeni Parti’nin mevcut Merkez İlçe Başkanı Gülay Çolak, ön seçimle yapılan kongrenin sonunda, en fazla oyu alarak güven tazeledi.

Yeni Parti Uşak Merkez İlçe Başkanlığı için Atatürk Kültür Merkezi’nde ön seçime gidildi ve mevcut Merkez İlçe Başkanı Gülay Çolak, avukat Turan Gündönmez ve Ziya Karaağaç yarıştılar.

Ön seçim için kurulan 5 sandıkta oy toplam 1743 oy kullanıldı ve oyların 1110’nu alan Gülay Çolak, bir kez daha başkanlığa seçilirken, genç avukat Turan Gündönmez 461 ve Ziya Karaağaç da 172 oy aldı.

Yeni Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı seçilen Gülay Çolak’ın ekibinde; Adnan Erdoğan, Alaattin Gedik, Begüm Beşkazalıoğlu, Ahmet Kenan Efe, Celalettin Polat, Fadime Bozkurt, Hayrettin Ataseven, Mehmet Aslan, Mehmet Hakan Uygun, Meliha Erdoğan, Mustafa Sözver, Onur Bayer, Özgün Karaşahin ve Tevfik Doğan yer aldı.

Kongrenin geride kaldığını belirten Gülay Çolak, artık birlik olma ve omuz omuza yürüme zamanı olduğunu belirterek, kentin ve ülkenin sorunlarını çözmek için çalışacaklarını ifade etti. Makamların geçici olduğunu ve halka hizmeti esas aldıklarını belirten Çolak, “Yolumuz; Altı Ok ile belirlenen halkçılık, devrimcilik, milliyetçilik, laiklik, devletçilik ve cumhuriyetçiliğin yoludur” ifadesini kullandı.

Muhabir: REYHAN BÜŞRA BÜYÜKGÜZEL