CENAB-I ALLAH UŞAK’A UŞAKLI BİR GENEL SEKTER NASİP ETSİN”

Çok değerli iki öğrencisini mezun etmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Mıdık; “Uşak İl Özel İdaresi Sekreter Yardımcımız hemşehrim Yavuz Çakar Bey’e lisans diplomasını takdim ettik. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü başarıyla bitirdi. Ben hep Uşaklılardan yana oldum, Uşaklıyım, gururluyum, genç dinamik bir yönetici. Ben bir eğitimci, bir hoca olarak, Uşaklı olarak Cenab-ı Allah Uşaklı bir genel sekteri Uşak’a nasip etsin diyorum. Bu Yavuz’da olabilir kendisi daha genç. Tabi bununla kalmamasını ve yüksek lisans yapmasını istiyorum. Bu sene inşallah Anadolu Üniversitesinde uzaktan eğitim yüksek lisans programında onu görmek istiyoruz.

Bir diğer sevincim Avukatım yanımda annesi Mıdıklar eşrafından onunla da gurur duyuyorum. Bilgisayar programcılığı önlisanstan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi gibi bir bölümü bitirmiş şu an İl Özel İdaresinde Avukatlık yapıyor. Mesleğine aşık bir hemşehrimiz, yakınımız. Yıllar sonra bizim Anadolu Üniversitemizde tarih programını başarıyla bitirdi. Sindire sindire okuyan kitapsız çalışmayı sevmeyen bir öğrencimiz.” Şeklinde konuştu.

“EĞER ÖNERİM KABUL EDİLSEYDİ  ŞU AN TÜRKİYE ÇAPINDA 3 MİLYON ÜYESİ OLAN BİR YAPI OLACAKTI”

Konuşmasında özeleştiri de yapan Mıdık Anadolu Üniversitesinde mezun olanlarla özellikle Uşak’ta daha çok bir araya gelmek için çaba sarf edeceklerini ifade etti. Mıdık; “ Bunu özümseyerek söylüyorum, Anadolu Üniversitesi öğrenci odaklı bir üniversitedir, öğrencilerimize ve mezunlarımız bizin için çok değerlidir ve bir üniversitenin tanıtımını, üniversiteye sahip çıkılmasını mutlaka mezunlarımız gerçekleştirir. Yıllardır söylerim Anadolu Üniversitesi’nde bir köklü yapılaşmaya, örgütlenmeye gidelim diye ama bir türlü dinletemedim. Her ilde Anadolu Üniversitesi mezunları derneği kuralım, Eskişehir’de konfederasyon olsun istedim. Eğer yapılsaydı şu an Türkiye çapında 3 milyon üyesi olan bir yapı olacaktı, akan sular dururdu, ama bunu kabul ettiremedim.” Dedi.

Uşak’ı Anadolu Üniversitesi’nin bir ekolü, sembolü olarak niteleyen Mıdık mezunlarının ve öğrencilerinin desteğiyle  Uşak’ta bir çok faaliyet gerçekleştirdiklerini vurguladı.

“GEÇMİŞİ BİLMEK VE GEÇMİŞTE OLANLARDAN İLERİYE IŞIK TUTABİLMEK ÇOK ÖNEMLİ”

Tarih Bölümünden mezun olan İsmail Pala  bu bölümü neden seçtiğini şu şekilde anlattı; “ Hukukçu olmamız nedeniyle zaten sürekli kitap okuyoruz, okumayı seven insanlarız. Geçmişi bilmek ve geçmişte olanlardan ileriye ışık tutabilmek çok önemli. Millet olarak bizim burada bir eksikliğimiz olduğu kanaatindeyim ve bu günlerde yaşanan olayların bir çoğu da bunun bir göstergesi. Ege’deki kıta sahanlığı, 12 adalar, Akdenizde’ki durumların bir çoğu bilinmiyor. Lozan ve Osmanlı döneminden kalan anlaşmalar bizim için bir ışık ama biz bunları bilmiyoruz. Mesela 1947’de yapılan anlaşmaya göre biz 12 adayı İtalyanlara verdik, ya da terk etmek zorunda kaldık. Bizim yeni bir anlaşmamız olmadığı için Yunanistan’ın buralara sahip olmaması gerekiyor ama şu an bir şekilde sahip olmuş durumda. Ya da Girit adası bu adayla ilgili Osmanlı’nın orayı terk ettiğinde yapılan anlaşmaya göre bu adanın şu an üçte ikisi Türklerin olması gerekiyor. Biz bunları öğrenip geçmişimiz ile ilgili bilgiler ortaya çıktığında belki önümüzdeki 5-10 yıl sonra Girit adası bizimdir diyeceğiz, 12 adalar bizim diyeceğiz anlaşmalara göre ki gidişat bu şekilde. Bizim Akdeniz ve Ege adalarındaki münhasır ekonomik bölgeden dolayı denizdeki kara topraklarımız kadar toprak kazanıyoruz. Kimse kimseye bir karış toprak vermiyor. Bunları nasıl kazanıyoruz? Geçmişteki yapılan anlaşmalar ve devletlerin sürekliliği esas bu sebepten zaten tarihe karşı ilgi ve alakam zaten vardı.”

“ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTEYE BAŞLAMAMIN SEBEBİ KIZIM”

Üçüncü üniversiteye başlamasının esas sebebini kızı olduğunu belirten Pala; “ Kızım liseye başladığında sitem etti, sizler hobilerinizi yapıyorsunuz, televizyon izliyorsunuz ben ders çalışmak zorundayım vb. Kızıma biraz jest olsun ona manevi bir destek vereyim diye hadi babam sen liseyi oku ben de yeni bir üniversite okuyayım diyerek yola çıktık. Sağ olsun Ahmet ağabeyimiz hem akrabamız hem bu konularda bize yardımcı oldu kaydımızı yaptı, ben de olayı ciddiye aldım. Bölümle ilgili olarak ne kadar yayınlanmış kitap varsa şu an evimde büyük bir set oluştu ve o kitaplar şu an satır satır çizilidir.” Şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversite Hukuk Fakültesinden mezun olduğunda törene katılamadığını söyleyen Pala ; “ Sağ olsun Ahmet ağabeyimiz bize kepimizi cüppemizi de giydirdi, kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖNCE BİR ÜNİVERSİTEYİ BİTİRİP İKİNCİ ÜNİVERSİTE OLARAK TARİH OKUYACAKSINIZ Kİ TARİHİ DAHA İYİ ANLAYASINIZ”

Pala tarih bölümünün kendisine kattıklarını şu şekilde anlattı; “Geçmişte insanların duygularını, kaygılarını beklentilerini, yapmış oldukları savaşların nedenlerini, tarihe nasıl yön verdiklerini görünce şu andaki her insanın her davranışın altında ne yatıyor? Bunun kaygısıyla insanlara bakmaya başladı. Bu da kişilerle empati kurmayı ve onları anlamakta bir adım daha öteye götürdü.  Her zaman zaten söylerler önce bir üniversiteyi bitirip ikinci üniversite olarak tarih okuyacaksınız ki tarihi daha iyi anlayasınız diye. Tarih bölümünün bana bu şekilde bir katkısının olduğunu düşünüyorum.”

“YAPMIŞ OLDUĞU KATKILARDAN DOLAYI AHMET HOCAMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yavuz Çakar da konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; “Bir kurumun toplantısı sonrası Ahmet Hocamı çayını içmek maksadıyla ziyaret ettik, olur mu olmaz mı muhabbeti yaparken ikinci üniversite için müracaatımız yaptık ve ikinci üniversiteye bu şekilde başlamış olduk.  Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü hayırlısıyla ve Ahmet hocamın desteğiyle okuduk, bitirdik. Yapmış olduğu katkılardan dolayı Ahmet Hocama teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim