Eğitim Bir Sen Uşak Şube Başkanı Bilal Kara, sözleşmeli öğretmenlere kadro konusunda, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı ve üst yönetiminin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir görüşme yaptıklarını ve iyi haberler beklediklerini ifade etti.

Uşak’taki yüzlerce sözleşmeli öğretmen ve memurun buradan gelecek iyi haberleri beklediğini ifade eden Kara, “Sayın Genel Başkanımız ve sendikamızın üst düzey yöneticileri, sözleşmelilere yönelik çalışma yapıyor ve bunu bakanlıklar nezdinde sürdürüyor. Bu konuda Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşme yapıldı. Buradan gelecek iyi haberleri bekliyoruz. Kamu görevlisi eliyle yürütülmesi gereken işlerde çalışan işçilerin de kadroya geçirilmesi noktasındaki beklentilerimizi aktardık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, ‘Toplumun temel taşı olan ailenin tehdit altında olduğu’ gerçeği ıskalanmadan aile birliğinin sağlanması noktasındaki hassasiyet gözetilmeli, sözleşmeli personel kadroya geçirilerek toplumsal maliyetin üretilmesi önlenmelidir. 4/C'den 4/B'ye geçen personelin, bu konuda verilen yargı kararları da göz önünde bulundurularak hizmet sürelerinin tamamının dikkate alınması ve özellikle el değiştiren belediyelerde yaşanan emekçi kıyımının giderilecek şekilde çalışmanın tamamlanması gerektiğini dile getirdik” dedi.

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin kamu işverenine ve maliyesine hiçbir yük getirmediğini vurgulayarak, çalışmanın hayata geçirilmesiyle birlikte toplumsal alanda önemli memnuniyet oluşturacağına ve kamu hizmetlerinde verimliliğin artacağına dikkat çeken Kara, “Yapılan önemli iyileştirmelerin yanı sıra, başta şef ve tekniker olmak üzere, kamu görevlilerinin 1. dereceye gelmek şartıyla 3600 ek göstergeden yararlandırılması ve 3600 ek göstergeden daha az ek göstergeye sahip başta YHS personeli olmak üzere, tazminat yansıtma oranlarında ilave artış sağlanması ve YHS’nın kaldırılarak GİH’e aktarılması için düzenleme yapılmasının genel memnuniyet üreteceğini belirttik. Buna ilave olarak, banka promosyonları konusunda kamu kurum ve kuruluşları ile kamu bankalarının ortaklaşa hareket ederek öncülük etme noktasında sorumluluk üstlenmesi ve gelir vergisi matrahlarının 6 aylık enflasyon oranı kadar artırılması konularını da paylaştık” dedi.

Kara, ayrıca, 2022 yılı içerisindeki yüksek enflasyon oranına dikkat çekerek, kamu görevlilerinin yaşadığı gelir kayıplarının telafisi için enflasyon farkına ilave bir iyileştirme ile kayıpların giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kara, kamu görevlilerinin tamamına yemek yardımı verilmesi, emekli kamu görevlilerine aile yardımı ödenmesi, engelli kamu görevlilerine yönelik temininde sıkıntı çekilen ortez, protez, insülin pompası, işitme cihazı ve pilleri vb. tıbbi yardımcı araç gereçlerin teminini kolaylaştırmak için Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ve ilgili mevzuatta değişikliğe gidilmesi, ayrıca engelli bireylerin araç alımlarında tanınan ÖTV muafiyetine ilişkin 450.500,00 TL olan üst sınırlamanın artırılması gibi konuları da ifade etti. Kara, en son 2005 yılında uygulanan sicil disiplin affının, terörle iltisaklılar ve KHK ile atılanlar hariç tutularak, yeniden gündeme alınması gerektiğini kaydetti. FEYZİ DAVULCU

Editör: TE Bilişim