Yenilenebilir enerji kaynakları ve teknolojileri bölümün yer aldığı Melek Su Teknik ve Bilim Koleji, tamamen devlet destekli olarak eğitim hayatına Uşak’ta devam ediyor.  Geçtiğimiz yıl kurulan, bu yıl ikinci dönem öğrencilerini alan Melek Su Teknik ve Bilim Koleji yöneticileri, öğrencileri ve velileri ile kahvaltıda buluştu. Okul yönetimi, yeni dönemde öğrencilerine sunacağı eğitimi anlattı. Okulun eğitim kadrosu, veliler ve öğrencilerin bir araya geldiği kahvaltıda okul ile alakalı veli ve öğrencilere bilgiler verildi. 

Tamamen devlet destekli velilerden hiçbir eğitim ücreti almayan Melek Su Teknik ve Bilim Kolejiyle ilgili açıklama yapan okul yöneticileri, “Ülkemiz endüstrisinin en önemli ihtiyacı olan nitelikli bireylerin yetiştirilmesi amacıyla Organize Sanayi Bölgesi içerisinde ve Organize Sanayi Bölgeleri dışına “Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri” kurulması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması devletin öncelikli hedeflerini oluşturmaktadır. Okulumuz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolde ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Kanun ve Yönetmeliği ile teşvik edilmektedir. Özel Melek Su Kolejinde Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Teknolojileri bölümü bulunmaktadır. Öğrencilerimizin küresel dünya da kendilerine yer bulabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli teknik donanıma sahip olarak teknik eğitimi de üst düzeyde vermektedir” dedi.

“Okulumuz Uşak ta hizmet veren ilk ve tek teknik kolejdir. Tamamen devlet destekli ve öğrencilerden ve velilerden öğrenci okulda okuduğu süre boyunca hiç bir şekilde eğitim öğretim ücreti almamaktadır” diyen okul yöneticileri, şöyle konuştu: “Özel Melek Su Koleji öğrenci odaklı yapısı ile öğrencilerinin hem akademik, hem teknik olarak üst düzey bir eğitim öğretim hizmeti almasını sağlamaktadır. Ayrıca öğrencilerine ahlak, edep gibi insani ve manevi değerleri de öğrencilerine öğretmeyi bu güzel ülke için bir borç olarak görmektedir. Okul sanayi işbirliği ile 4 yıllık eğitim sonucunda doğrudan iş hayatına atılmak isteyen öğrencilerimiz günümüz teknolojisinde endüstrinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeterlilikte yetiştirilecek ve öğrencilerimizden başarılı olanlar alanlarına göre mühendislik fakültesi öncelikli olarak gönderilecektir. Kolejimiz öğrencileri diğer fakültelere giderken hiçbir puan ve hak kaybına uğramazken mühendislik fakültelerine giderken ek puan alabildikleri gibi sadece kendilerine özel üniversite kontenjanlarından faydalanabileceklerdir. Kolejimiz, mühendislik fakülteleri hedefi olan öğrencilerimize çok önemli avantajlar sunan bir eğitim kurumudur. Okulumuz teknik anlamda Yenilenebilir Enerji Kaynakları Teknolojileri alanında teknik eğitim verecektir. Öğrencilerimiz hem yurt içi hem de yurt dışı staj olanaklarına sahip olabilecekleridir”.

Melek Su Koleji kolej standartlarında bir eğitim öğretim hizmeti vermesine rağmen ücretsiz  teknik kolej olma özelliğine sahip olduğunu dile getiren okul yöneticileri, şöyle konuştular: “Yenilebilir Enerji Teknolojileri Bölümünde 4 yıl ücretsiz teknik ve kolej eğitimi sunan Özel Melek Su Teknik ve Bilim Koleji olarak öğrenci kayıtlarımız hızla devam ediyor.  Laboratuvar ve atölyelerimizde yeni nesil ihtiyaçlara göre planlanmış akıllı sınıflarda verdiğimiz eğitimlerle teknolojiyi ileriye taşıyabilecek insanlar yetiştirmek amacıyla Uşak'ta kurulan okulumuzda sınırlı sayıda kontenjan bulunmaktadır. 9 ve 10. sınıf öğrencilere nakil yoluyla kayıt yapma imkanı da sunuyoruz.  Yutek Eğitim Hizmetleri A.Ş eğitime gönül vermiş, eğitim öğretim işini kalplerinden gelerek yapan kuruculardan oluşmakta ve bu ülkenin gençlerinin edepli, ahlaklı, vatanını seven, büyüklerini sayan, kötü alışkanlıklardan uzak duran, yüksek karakterli ve başarılı gençler yetişmesi için yeşerttikleri hayaller üzerine kurulmuş,  gücünü manevi ve milli değerlerden alan bir eğitim kurumudur”.

Editör: TE Bilişim