Uşaklı vatandaşın şifa bulmak ve tatil yapmak amacıyla en çok tercih ettiği termal yerler arasında; Kayaağıl ve Banaz'daki Hamamboğazı tesisleri bulunuyor. Kentteki bu tercih edilen kaplıcaların yanında yakın bölgede bulunan Gediz Ilıca ve Simav Eynal Kaplıcaları'da Uşaklı vatandaş tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Gediz Belediyesi bünyesinde yılın tamamında hizmet veren tesis ise sadece bir termal merkez değil, aynı zamanda hayata geçirilen yeni yapılar ile bütünlüklü bir yaşam kompleksi kimliği taşıyor. Termal ve pikniğin bölgedeki gözdelerinden Ilıca’ya Uşak’tan ziyaretçi akını, özellikle hafta sonları devam ediyor.

70 DERECELİK ŞİFA KAYNAĞI VE YENİ ÖZEL BANYOLARI İLE EĞLENCE VE KONFOR BİR ARADA
Gediz Ilıca Termal Tatil Köyü, konumu itibarıyla Uşaklı vatandaş tarafından yoğun ilgi görüyor. Türkiye'nin dört bir yanından misafir çeken tesis, ziyaretçi konusunda sadece bölge insanıyla sınırlı kalmıyor. Yeşil bir doğa ile iç içe şekilde huzurlu bir tatil deneyimi sunan tesiste; kadın ve erkek için ayrı ayrı aqua park ile havuzlar, hamamlar, aileye özel banyolar, çok sayıda sosyal tesis ve belediyenin son yıllarda yenilediği apart oteller bulunuyor. Ilıca'da, çocuklu aileler için yakın zamanda modern bir çocuk oyun salonu da hizmete açılırken tesis, apart konaklama evleri ve lüks termal süitleriyle her bütçeye uygun tatil imkanı sunarak bölge turizminin önemli merkezlerinden biri olmayı sürdürüyor. Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, amaçlarının gelen turistlere hem termal şifa sunmak hem de çocuklara ve ailelere tamamen doğal bir ortam sunmak olduğunu belirtiyor.

OTOPARKLARDA 64 PLAKA YOĞUNLUĞU! TESİSE UŞAK'TAN ÇOK FAZLA ZİYARETÇİ GELİYOR
Uşak kent merkezine ve ilçelerine olan coğrafi yakınlığı ve kolay ulaşım imkânları nedeniyle Uşaklılar hafta sonu tatillerinde veya günübirlik gezilerde ve sık sık ilk tercih olarak Gediz’i seçiyor. Tekstil Organize Sanayi Bölgesi yol ayrımı tabelasından Gediz yönünü takip eden araçlar, Abide Köyü’nde bulunan kavşaktan Gediz güzergâhına gitmeyip, Şaphane ve Simav yönüne hareket ediyor. Abide Köyü’ne yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan Ilıca’ya yakın İnceğiz gibi köylerde ise vatandaş, kiraz ve vişne gibi meyvelere kolayca ulaşıyor. Ilıca'da ki tesisin otoparklarında ve konaklama alanlarında 64 plakalı araçların sayısının fazlalığı ise dikkat çeken en büyük detaylardan biri haline geldi. Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'de, komşu il Uşak'tan gelen yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını sık sık belirtiyor. Akel, Uşaklıları burada ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getiriyor ve bu sayede iki şehrin kardeşliğinin ve turizm bağının daha da güçlendiğini konuşmalarında sık sık dile getiriyor.







