Uşak Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve kendisine ait gece kulübündeki personeli belediye uhdesine aldığını, savcılık sorgusunda anlatan Özkan Yalım’ın 19 Mayıs 2024 Pazar günü Uşak Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı video akıllara geldi. Söz konusu videoda vatandaşa ilk seçildiği dönemde gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür eden Özkan Yalım, artık ziyaretlerin sonlanması gerektiğini ve çalışma vakti bulmak açısından bu kararı aldığını belirtti. İş taleplerinin de sonlanmasını isteyen Özkan Yalım, belediyede yeni bir işçi istihdam edecek durumlarının olmadığını aynı videoda açıklamıştı.

Ekran Görüntüsü 2026 04 02 130718

ÖZKAN YALIM, 19 MAYIS 2024’TE VATANDAŞ ZİYARETLERİNİN SONLANMASINI AÇIKLAMIŞTI!

Vatandaş ziyaretlerinin sonlanması gerektiğini aktaran Özkan Yalım, Uşak Belediyesi’nin sosyal medya platformları üzerinden yayınlanan ve belediyenin imkanlarıyla çekilen videoda, şu ifadeleri kullanmıştı: “31 Mart’ta seçimde vatandaşın desteğiyle büyük bir başarıya imza attık ve çok sayıda vatandaşımız ziyaretlere geldiler. Hala da hayırlı olsun ziyaretlerine gelenler var ve gelmeyenleri de gelmiş gibi kabul ediyorum. Ancak çalışmamız gerekiyor, sizlere verdiğimiz sözleri tutmak adına artık çalışmam gerekiyor. Bu yoğun talep ve ziyaretçi akınından dolayı çalışma fırsatımızın azaldığını ifade etmek istiyorum.”

Ekran Görüntüsü 2026 04 02 130654

YALIM, “YENİ BİR İŞÇİ ALMA İMKANIMIZ YOK” DEMİŞTİ

Öte yandan Yalım, aynı videoda iş taleplerinin artık sonlanması gerektiğini açıklamış ve yeni bir işçi almaya durumun müsait olmadığını belirtmişti. Yaklaşık 2 yıl önce çekilen videoda konuşan Yalım, şöyle demişti: “Diğer bir konu ise iş talepleri, gerçekten belediyemizin durumu yine bir işçi almaya müsait değil. Özellikle büroda ve bunun altını çizerek belirtiyorum, büroda memur gibi çalışacak her hangi bir işçiyi alma imkanımız yok. Gelirimiz 90 milyon ve giderimiz 120 milyon ve gelirimizin tasarruf tedbirleri kapsamında düşeceğinden dolayı da yeni işçi alma imkanımız yok. Onun için vatandaşımızın bizi iş konusunda sıkıştırmamasını rica ediyorum. Alma yetkimiz var ancak almaya durumumuz müsait değil. Çok sayıda personelimiz var ve halan da personelimiz çok fazla ve bu konudaki takdiri vatandaşa bırakıyorum.”

Öte yandan o günlerde bu açıklamaları haberleştiren gazetecilere yönelik sosyal medyada bazı kişiler hakaret içeren yorumlar yapmıştı.

Muhabir: ZÜLAL ÜNAL