Ulubey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı için bir kutlama programı yapıldı. Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu ve ilçe protokolünün de katıldığı korteje katılan Uşak Milletvekili Mehmet Altay, “Ulubey'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü münasebetiyle Ulubey Belediyemizin düzenlediği Kurtuluş programına katılarak Kortej yürüyüşünü gerçekleştirdik. Ulubey İlçemizin Kurtuluş Gününü kutluyor, aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Altay, “Tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yaparak Anadolu'nun önemli şehirlerinden olan ilimiz Uşak ve ilçeleri Ulubey, Eşme, Sivaslı, Karahallı ve Banaz, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en şerefli sayfalarının yazıldığı yerlerden biri olmuştur. Kurtuluş Savaşı'nda düşman kuvvetlerine karşı verdikleri destansı mücadeleyle şehri işgalden kurtaran kahramanlarımız, tarihimize şanlı bir direniş örneği eklemiş, bu mücadeleler neticesinde ay yıldızlı bayrağımızı yeniden gönderde dalgalandırmış ve Anadolu'nun işgal edilemeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Bugün bu vatan toprakları üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak, demokrasiyle taçlandırılan Cumhuriyete sahipsek, bunu canları pahasına milli mücadelemizi yürüten kahramanlara borçluyuz. Bu duygularla Uşak'ımızın ve ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlığımız, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

Hedeflerden sapma olmadığını belirten Altay, bir tarafta kendi medeniyet değerleri üzerinden güçlü bir millet olarak ayağa kalkacağına inanlar, diğer tarafta ise başkalarından alınan icazetlerle, onların gölgesinde, onlara benzeyerek ayakta durulabileceğini zanneden siyaset çevreleri olduğunu söyledi. Ülkenin, medeniyet kökleri üzerinden yeniden yükselebileceğine inananların millete hizmet için hep var olduğunu, büyük bedeller ödeyerek mücadele verdiğini vurgulayan Altay, şöyle konuştu: "Bizim üzerimize düşen de bu milli siyaset geleneğinin ortak noktalarındaki paydamızı güçlendirerek Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmak, Türkiye'nin emperyalist saldırılar karşısında güçlü bir şekilde ayakta durmasını temin etmek, yeni, hakkaniyetli ve adil bir dünyanın kurulabilmesi için birlikte mücadele etmek ve böylece Türkiye'yi 21. yüzyılın yıldız ülkelerinden birisi yapmak için gayret sarf etmektir. Yolumuzun zor, çetin ve meşakkatli olduğunu biliyoruz ancak sembol tarihlerden biri olan 2023'ün inşallah Türkiye'nin geleceği için en hayırlı dönüm noktalarından birisi olduğuna inanıyoruz."

Partisinin hedeflerinden sapmadığını belirten Altay, "Ne 2023, ne 2053, ne 2071 hedefi sadece bir ya da birkaç partinin hedefi değildir. Bu tarihlerin hepsi milletimizin tamamının ortak tarihleridir ve biz Türkiye'yi 2023'te de 2053'te de 2071'de de çok güçlü hale getireceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz. Bu milletin gücüne inanacağız, bu milletin medeniyet köklerine inanacağız." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim