Uşak’ta 6 yıldır yaşayan İranlı ailenin tek çocuğu olan Adrian Hassani 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle öğretmeninin yüzünden okuması için  verdiği Çanakkale şiirini annesinin de yardımıyla ezberledi. Düzenlenen etkinlikte Ali Osman Atak’ın yazdığı Çanakkale Geçilemez adlı şiiri duygusunu da katarak çok güzel bir şekilde okuyan Hassani velilerin ve öğretmenlerinin beğenisini kazandı. Hassani’nin şiir okunken çekilen videosu sosyal  medya platformlarında paylaşıldı.  

Minik Hassani Çanakkale senin için ne ifade ediyor sorusuna : “Savaş oldu, Atatürk düşmanlarla savaştı, gurur duyuyorum” diye cevap verdi. Şiiri ezberlemeyi ve okumayı kendisinin istediğini anlatan  Hassani Türkiye’yi ve Uşak’ı çok sevdiğini ve bir çok arkadaşını olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak konuşan baba Hassani ise oğluyla gurur duyduğunu ve onu desteklediğini ifade etti. Öğretmeni Adem Yigit’e gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Hassani ; “ Biz Türkiye’yi ve Uşak’ı çok sevdik, burada insanca yaşayabiliyoruz, Avrupa’da yaşayan akrabalarımız var buraya gelir diyorlar, biz siz buraya gelin diyoruz. Oğlum burada çok iyi şartlarda yetişiyor. Oğlum  İran milli marşını bile bilmiyor ama Çanakkale şiirini ezberledi ve çok güzel bir şekilde okudu. Zaten kendini Türk sayıyor ve ben Türküm diyor” şeklinde konuştu.

Adrian’ın öğretmeni Adem Yiğit de öğrencisinin çok zeki  ve başarılı olduğunu bir konuyu anlayıncaya kadar sorguladığını ve anladığı bir konuyu da kolay kolay unutmadığını ifade etti. Şiiri kağıttan okuması için verdiğini belirten Yiğit; “ Ama öğrencimiz şiiri ezberlemiş, duygusunu da katarak çok güzel şekilde de okudu, duygulandık” dedi. 

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim