Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı toplantıdaki konuşmasına pandemi döneminde çekilen zorlukları anlatarak başlayan Çakın bu dönemde belediye olarak zor durumdaki vatandaşlara ve esnaflara imkanlar dahilinde yardımlarda bulunulduğunu aktardı.  Çakın bu minvalde pandemiden en çok etkilenen iş kollarından biri olan kıraathane esnafına yardım etmek için de görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

“SIRASI GELEN HERKES AŞI OLMALI”

Çakın, pandemiyle  mücadelede şu an bilinen en etkin yönetiminin aşı olduğunu hatırlatırken Uşaklı hemşehrilerinden sırası gelenlerin muhakkak aşısını yaptırmasını istedi.

729 KONUTUN İHALESİ YAPILDI

Dördüncü etap TOKİ’nin tam karşısında yapılması planlanan 729 adet toplu konut projesinin ihalesinin 13 Nisan’da gerçekleştirildiğini aktaran Çakın  ihaleyle ilgili yasal sürecin işlemeye başladığını ve en kısa zamanda buraya kazma vurulacağı bilgisini verdi. Çakın belediye olarak bu bölgeye bir yüzme havuzu yapacaklarını da sözlerine ekledi.

2. ETAP DÖNÜŞÜYOR

Kentsel dönüşüm alanında 2. Etap olarak belirtilen yerde revize imar planlarının yapıldığını anlatan Çakın buradaki vatandaşların bir çoğunun imar durum belgesini aldığını ve dönüşümün yakında başlayacağını aktardı.

“ÇARŞAMBA PAZARI BÖLGEYE DEĞER KATACAK”

Çarşamba pazarında gerçekleştirilmesi planlanan yenilenmenin seçim dönemindeki önemli projelerden biri olduğunu anımsatan Çakın, burada yapılacak yeni Pazar yerinin mevcut esnafların zarar görmeden gerçekleştirileceğini ve dönüşümün bölgeye değer katacağını söyledi.  Çakın ; “ Çarşamba pazarının şu anki hali şehre yakışmıyor, pazar yerinin bir hatırası var, pazar yeri özelliği korunarak yapılacak yeni proje bölgenin cazibesini kat kat artıracak” dedi.

“2021 YILI DOLU DOLU BİR YIL OLACAK”

Seçimden bu yana zorlu bir 2 yıl geçirdiklerini söyleyen Çakın mali sıkıntıların ve sonrasında patlak veren salgın hastalığın kendilerini ciddi sıkıntılara soktuğunu anlattı, buna rağmen vatandaşların temel ihtiyaçlarını aksatmadıklarını iddia eden Çakın yaz döneminin başlamasıyla birlikte dolu dolu bir yılın başlayacağını öne sürdü.

ATAKULE 100. YIL MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ OLUYOR

Şehrin önemli cazibe merkezlerinden biri olan Atapark bölgesinde yapılacaklar hakkında da bilgiler veren Çakın, yapıldığı dönemden beri tartışmalara neden olan Atakule’nin atıl kalmasını istemediklerini belirti. Kulenin Uşak’ın kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla Uşak’ın kurtuluşunun anlatılacağı 100. Yıl Milli Mücadele Müzesi olarak açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çakın buradaki kafeteryanın da Genç Kuşak Projesi kapsamında gençlerin bir araya gelebileceği bir etkinlik alanına dönüştürüleceği bilgisini verdi.

“UŞAK CİDDİ BİR VİRAJDAN DÖNDÜ

Bütün Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da yaz sonunda ciddi bir içme suyu sıkıntısı yaşanmış, barajlardaki su seviyelerin kritik eşiğin altına düşmesi bütün yöneticileri kara kara düşündürmüştü. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Çakın gelecek dönemde su sıkıntısı yaşanmaması adına kısa, orta ve uzun vadede plan ve projelerin hazır olduğun aktardı. Çakın kısa vadede Murat Dağından gelen suların kayıpsız bir şekilde Küçükler Barajına ulaşması için Darı Deresinde gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Orta vadede Baltalı baraj suyunun cazibeli bir şekilde masrafsız olarak Küçükler Baraj gölüne aktarılmasını planladıklarını anlatan Çakın Uzun vadede ise iki yeni barajın yapılmasının düşünüldüğünü söyledi. Çakın alınacak bu önlemlerle Uşak’ın uzun yıllar su sıkıntısı çekmeyeceğini belirtti.

“MİLLET BAHÇESİ İHALESİ  TEK KATLI OTOPARK NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ”

Uşak’ın en büyük projelerinden biri olan Kentpark projesi hakkında da bilgiler veren Çakın burada daha önce gerçekleşen ihalenin otoparkın tek katlı olmasından dolayı iptal edildiğini söyledi. İhaleyi alan firmayla ihaleyi iptal etmeden otoparkın iki katlı olması noktasında anlaşamadıklarını anlatan Çakın milletvekilleriyle yapılan istişare sonucu ihalenin iptal edilmesi noktasında bir iradenin ortaya çıktığını söyledi. Yapılacak yeni ihalede otoparkın  2 katlı olması istenecek.

Çakın bölgeyle ilgili yaptığı değerlendirmede yıkımların devam edeceğini ancak yıkılan binaların yerine yeni bir yapılaşmaya kesinlikte gitmeyeceklerinin sözünü verdi. Çakın, bu bölgeyi vatandaşların hava alabileceği, güzel ve kaliteli zaman geçirebileceği bir mekana dönüştüreceklerini söyledi.

KARTLI SİSTEME GEÇİŞİ PANDEMİ ENGELLEDİ

Belediye olarak toplu taşımada kartlı sisteme geçmekte kararlı olduklarının altını çizen Çakın, gerekli çalışmaların yapıldığını ancak pandemi nedeniyle bazı hat sahiplerinin zor durumda oldukları ve sistemin kuracak yüklenici firmaların ihaleye gerekli teveccühe göstermeyeceği kaygısıyla dönüşümü ertelemek zorunda kaldıklarını ifade etti.  Mevcut durumun Uşak’a yakışmadığını vurgulayan Çakın pandemi şartları düzelir düzelmez bu geçişi sağlayacaklarını ifade etti.

FIRINCI ESNAFINA RAKİP DEĞİLİZ

Belediye tarafından üretilip belirli noktalarda satılan halk ekmek yerine Ramazan ayı boyunca pide satılması kararı aldıkları bilgisin veren Çakın pide fiyatını 1.25 TL olarak belirlediklerini ancak üretimde herhangi bir artışa gitmediklerini aktardı. Esnafa hiçbir zaman rakip olmak istemediklerine vurgu yapan Çakın sadece ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçların karşılamak için her zaman ürettikleri ekmek kadar pide üretimi gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

HABER - FOTOĞRAF / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim