Vali Yardımcısı Oğuz Alp Çağlar ve  Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz Tüm Uşaklıları kitap bağışlamaya davet etti.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Arasında İmzalanan İşbirliği Protokolü Çerçevesinde, Uşak E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası Başlatıldı. Kampanya ile  hükümlü ve tutukluların kitap okuma alışkanlığı kazanmaları, kütüphaneleri daha etkin kullanmaları ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amaçlanıyor.

Türkiye genelinde 31.05.2021 tarihinde ceza infaz kurumu bulunan tüm il ve ilçelerde eş zamanlı başlatılan kitap bağış kampanyası kapsamında Uşak’ta da Millet Bahçesinde yer alan Kitap Kafe’de kampanya açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Yardımcısı Oğuz Alp Çağlar, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Sabri Burçin Arseven, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Murat Özkan, Ceza İnfaz  Kurumu Müdürü Yusuf Kaplan, Denetimli Serbestlik Müdürü Ersen Göktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü V. Sabri Ceylan, İskender Pala İl Halk Kütüphanesi Müdürü V. Muhammed Özdemir ve il protokolü katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü ile hükümlü ve tutukluların kitap okuma alışkanlığı kazanmaları, kütüphaneleri daha etkin kullanmaları ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmelerinin amaçlandığını söyledi. Korkmaz; “ Bu amaca vakıf olmak üzere Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül Beyefendinin tensipleriyle bugün açılışının yapacağımız kitap bağış kampanyamız 16 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek. Bu vesile ile tüm halkımızı bu kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.” Dedi.

Kormaz’ın konuşmasının ardından söz alan Vali Yardımcısı Oğuz Alp Çağlar böyle bir kampanyada böyle bir faaliyette yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İslam dininin ilk emrinin “oku” olduğunu hatırlatan Çağlar: “Okumak anlamak demek, okumak bilmek demek, okumak öğrenmek demektir. Ceza Hukukunun temel prensiplerinden birisi, İnfaz Hukukunun temel prensiplerinden birisi ıslahtır. Cezasının infaz eden mahkumlarımız bu dönemlerini daha verimli geçirerek, kendilerini geliştirerek, infaz sonrası bir dönemde de topluma faydalı bir birey olarak topluma katılabilmesi için kütüphaneler önemli bir araç, bu anlamda bu kampanyanın hem mahkumlarımıza hem cezaevi çalışanlarına faydası olacağına inanıyorum. İnşallah tüm Uşaklılar bu kampanyaya destek olurlar. Büyük  bir kazanım olacağına inanıyorum. Ben başta Adalet bakanımız olmak üzere bu projede yer alan adalet bakanlığı mensuplarına ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. hepsine saygılar sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilmesiyle kampanyaya start verildi. Kampanyanın ilk kitapları da Vali Yardımcısı Oğuz Alp Çağlar ve  Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz tarafından bağışlandı. Çağlar, Altan Türe imzalı Karun Hazinesi adlı kitabını, Kormaz da Mevlana Celalettin Rumi’nin ünlü Mesnevisini bağışladı.

Tören fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim