Uşak İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Akdağ, kentte göreve başlayan 78 hekimin ardından 47’si uzman olmak üzere 57 doktor kadrosunun daha açıldığını belirtti. AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Hükümetimizin sağlık çalışanlarının ve özellikle hekimlerin özlük haklarına yapılan önemli derecede iyileşmeler neticesinde özel sektörden kamuya dönüşler hızlandı” dedi. CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba da, “Bu kadro kararı bizim daha önce dikkat çektiğimiz hekim açığına yönelik bir çözümdür. Bizler bu sorunlara dikkat çekmesek ve vatandaşın sıkıntısını dile getirmesek bu kadroların açılıp açılmayacağı meçhuldü” diye konuştu.

Uşak İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Akdağ, kentte göreve başlayan 78 hekimin ardından 47’si uzman olmak üzere 57 doktor kadrosunun daha açıldığını belirtti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Uşak İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Akdağ, 57 hekim kadrosu açıldığını ve hangi branşlarda uzmana ihtiyaç duyulduğunu paylaştı. Mehmet Akdağ, 47 uzman hekimin farklı dallarda olduğunu, 2 pratisyen hekim, 3’ü uzman olmak üzere 8 diş hekiminin de kentte göreve başlaması için kadronun açıldığını dile getirdi.

Akdağ, “İlimize içinde bulunduğumuz Eylül ayında ataması yapılan 78 hekimin göreve başlamasından sonra açıktan atama kurasında da yeni kadrolar açıldı. Bu doğrultuda 2022 yılı üçüncü dönem ilk defa ve yeniden atama kurasında ilimize 47 uzman hekim, 2 pratisyen hekim, 3 uzman diş hekimi,5 diş hekimi olmak üzere toplam 57 doktor ile 4 eczacı kadrosu olmak üzere 61 yeni kadro tahsis edilmiştir. Atanacak kadroların dağılımları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Müracaat 23 Eylül 2022 Cuma ile 29 Eylül 2022 Perşembe saat 18:00’a kadar personel bilgi sisteminden yapılacaktır” dedi.

Kadrolarla ilgili bir açıklama yapan ve daha önce Uşak Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik görevi yapan AK Partili Uşak Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş, “Hükümetimizin sağlık çalışanlarının ve özellikle hekimlerin özlük haklarına yapılan önemli derecede iyileşmeler neticesinde özel sektörden kamuya dönüşler hızlandı. Bu dönem ki açıktan atama döneminde Uşak ilimize kahır ekseriyeti uzman doktorlardan oluşan 57 si doktor ve 4'ü eczacı olmak üzere 61 kadro açılmıştır. Uşak ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Sağlıktaki sorunların çözümünde önemli katkısı olacaktır. Emeği geçen başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, sağlık bakanımız Fahrettin Koca’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

CHP UŞAK İL BAŞKANI KARAOBA: BİZİM ETKİLİ MUHALEFETİMİZİN BİR SONUCUDUR

CHP Uşak İl Başkanı Opr. Dr. Ali Karaoba, İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı kadro paylaşımını değerlendirdi. CHP Uşak İl Başkanı ve Uşak Tabip Odası yöneticisi olarak sağlıkla ilgili sorunlara yeri ve zamanı geldiğinde değindiğini ifade eden Karaoba, “Bu kadro kararı bizim daha önce dikkat çektiğimiz hekim açığına yönelik bir çözümdür. Bizler bu sorunlara dikkat çekmesek ve vatandaşın sıkıntısını dile getirmesek bu kadroların açılıp açılmayacağı meçhuldü. Kadronun açılması güzel, fakat daha da önemlisi bu kadroları tercih edecek hekimlerin bulunmasıdır. Dileğimiz tüm kadroların dolması ve ilimizdeki sağlık sorununun çözümüdür. Bugüne kadar parti olarak bu sorunlara yeri ve zamanı geldiğinde hep değindik. Sadece parti olarak değil Uşak Tabip Odası nezdinde de ilimizdeki hekim açığına bir çözüm bulunması için çalışma yaptık” dedi.

UŞAK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İLE DEVLET HASTANESİ AYRILMALI

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başlı başına bir binada hizmet vermesi gerektiğini ve Uşak Devlet Hastanesi’nin tekrardan kurulmasının sorunlara kalıcı çözüm olacağını belirten Karaoba, “Burada yaşanan sıkıntıların başında döner sermaye adaletsizliği geliyor. Döner sermayedeki adaletsizlikler giderilmeden burada kalıcı bir çözüm sağlamak güçtür. Sorunu kökten çözmek için, ayrı bir eğitim ve araştırma hastanesinin ilimize kurulması ve mevcut devlet hastanemizdeki hekim ve personelin uğradığı haksızlığın ortadan kalkması gerekmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim