Uşak Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm alanındaki hizmet binasının bulunduğu bölgeye kurulan geçici Çarşamba pazarında yoğunluk hakim oldu. Günlerdir taşınması gündemde olan Çarşamba pazarındaki manavlar ve balıkçılar, bugün yeni yerde tezgahlarını açtılar.

Sabahın erken saatlerinden itibaren açılan tezgahların bir bölümü belediyenin oluşturduğu kapalı alanda yer alırken, diğerleri de şimdilik şemsiye açarak, sergilerin üstünü örttüler. Havanın yağışsız olması da pazarcı esnafı için ayrı bir şans oldu ve durgunluktan ziyade yoğun bir kalabalığın olması dikkat çekti.

Yeni kurulan bir Pazar yeri olduğu için vatandaşın alışması zor olur düşüncesi, pazardaki yoğunluk nedeniyle bugün kırıldı. Pazaryerinin kurulduğu alanla ilgili mahalle sakinlerine bir duyuru yapan Sarayaltı Mahallesi Muhtarı Cemil Cevher, vatandaşın yanılgıya düşmemesi için sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve belediye yöneticileri de pazaryerinde esnaf ve vatandaşla sohbet ettiler.

Editör: TE Bilişim