Uşak Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Uşak Aşevi Yaptırma Derneği tarafından koordine edilen yeni Uşşak Aşevi binasına hayırseverlerin destekleri devam ediyor. Aşevi binasının inşaatına 28 ton demirin son olarak bağışlandığını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Yeni Aşevi inşaatımıza hayırseverlerimizin bağışları gelmeye devam ediyor. İnşaat alanına 28 ton demir daha alana indirildi. Hayırseverimizden Allah razı olsun” dedi.

Uşak Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Uşak Aşevi Yaptırma Derneği tarafından koordine edilen yeni Uşşak Aşevi binasına hayırseverlerin destekleri devam ediyor.

Uşak Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Uşak Aşevi Yaptırma Derneği Yöneticilerine yapılan bağışlar toplanıyor. Geçtiğimiz günlerde ilk kazması vurulan ve demirleri satın alınan bina için ismini açıklamak istemeyen bir hayırsever tarafından 28 ton demir alındı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yeni binanın bin 500’er metrekarelik 3 katlı toplam 4 bin 500 metrekare bir bina olacağını ifade etti.

UŞAK AŞEVİNE 28 TON DEMİR BAĞIŞLADI

Uşak Belediyesi’nin kurduğu Uşak Aşevi Yaptırma Derneği tarafından inşaatı başlatılan yeni Uşşak Aşevi binasına ismini açıklamayan bir hayırsever tarafından 28 ton demir bağışlandı. Bugüne kadar çok sayıda hayırseverin desteğini aldıklarını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, desteklerin devam etmesiyle yeni binanın en kısa sürede biteceğini söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Yeni Aşevi inşaatımıza hayırseverlerimizin bağışları gelmeye devam ediyor. İnşaat alanına 28 ton demir daha alana indirildi. Hayırseverimizden Allah razı olsun. Ayrıca imece usulü inşaatın hafriyatını kısa sürede gerçekleştiren hafriyatçılarımızdan, temel yalıtım malzemesini, ilk tuğla ve biriketleri, ihtiyaç duyduğumuz inşaat malzemelerini gönderen hayırseverlerimizden de Allah razı olsun.  Temel çalışmaları devam ediyor. Yakında temel atma törenini hep birlikte yapacağız inşallah” dedi.  

Farklı miktarlarda bağış geldiğini ve vatandaşların az çok demeden bağış yaptığını ifade eden Başkan Çakın, “Miktar olarak küçük büyük demeden tüm vatandaşlarımızın yeni aşevimizin yapımına destek olmasını bekliyoruz. İnşallah bu eser hepimizin olacak. Uşak’ta ihtiyaç sahibi kimseleri açıkta bırakmamış olacağız ve uzun yıllar boyunca vatandaşlarımıza hizmet edecek. Yeni aşevimizin bir an önce yapımını tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.  Aşevi projesinin mevcut binanın ekonomik ömrünü tamamladığı için oluşturulduğunu belirten Çakın, “Artan nüfusa ve çoğalan hizmet koluna rağmen yaklaşık 30 yıldır aynı yerinde faaliyet yürüten ve ihtiyaçlara yanıt vermekte zorlanan Uşşak Aşevi şimdi hayaline kavuşuyor. Konsept bir merkezde faaliyetlerine güç katacak olan aşevi, sosyal ve fiziki birçok konularda ihtiyaç sahiplerine hizmet sunacak” dedi.

Başkan Çakın, “Kamu kuruluşlarının ve birçok hayırseverin bağışlarıyla inşa edilecek olan aşevi projesinde; kapalı ve açık otopark, sevgi mağazası, 500 kişilik yemek salonu, konferans salonu ve ihtiyaç sahibi vatandaşların kısa süreliğine konaklayabileceği misafirhane bulunuyor. Bunların yanı sıra aynı anda 20 tane kurban kesme kapasitesine sahip steril bir kurban kesim merkezi yeni aşevine kazandırılacak ve Kurban Bayramı’nda tüm halka hizmet verecek. İkişer adet soğuk hava ve erzak deposunun yer alacağı yeni aşevinde bir de hamam bulunacak. Aşevini şehrimizin insanlarıyla birlikte yapacağımıza inanıyoruz. Destek olmak isteyen hayırseverlerimiz sosyal medyadan ve açık hava reklam alanlarında bulunan bilgilendirmelerden yararlanarak bizlere ulaşabilirler.” dedi. FEYZİ DAVULCU

Editör: TE Bilişim