Uşak Alperen Ocakları olarak buradaki Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin sesine ses olmak istediklerini vurgulayan Karaca ; “ Doğu Türkistanlı Uzun zamandır, önce İstanbul konsolosluğunda, sonrasında da Ankara'da büyükelçilikte yaptıkları eylemleri yüreğimiz yanarak takip ediyoruz. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin sahipsizliğine, kimsesizliğini, yanarak takip ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Uşak Alperen Ocakları olarak daha önce Doğu Türkistan davasına destek olmak  için üç tane etkinlik gerçekleştirdiklerini hatırlatan Karaca düzenledikleri etkinlikleri şu şekilde anlattı; “Bunlardan birincisi, Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Sayın Seyit Tümtürk'ü davet etmiş, öncelikle üniversite öğrencilerine ve öğretim görevlilerine, akabinde tüm Uşak halkına açık olmak üzere iki tane konferans gerçekleştirmiştik. Daha sonrasında gene Uşak meydanında bir miting tertipleyerek Doğu Türkistan'da yapılan Çin zulmünü halkımıza duyurmaya çalışmıştık.”

“DOĞU TÜRKİSTAN BİZİM DAVAMIZDIR”

Karaca Ankara’da düzenlenen etkinliği ve  Alperen Ocaklarının Doğu Türkistan duruşunu şu şekilde anlattı; “Bugün de burada Doğu Türkistanlı kardeşlerimize bir olduğumuzu, birlikte olduğumuzu göstermek için gelmiş bulunuyoruz. Hazreti Ali'nin tabiriyle zulmü durduramıyorsak, bari duyuralım diye buradayız. Biz Alperenler olarak Doğu Türkistan davasını günübirlik, politik hedeflerimizin vasıtası asla yapmadık, yapmayacağız. Doğu Türkistan davası dün Alperenlerin davasıydı, bugün Alperenlerin davasıdır, yarınlarda da Alperenlerin davası olmaya devam edecektir. Ta ki Doğu Türkistan hür ve bağımsız devletini kurana kadar bu böyle devam edecektir. Biz bazıları gibi dünlerde, Doğu Türkistan davasını sözde sahipleniyor gözüküp de, bugün unutanlardan değiliz. Biz dün elinde imkânlar varken, Doğu Türkistan davasını hiç ağzına almayıp, bugün Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin mağduriyeti üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanlardan da olmadık, olmayacağız. Doğu Türkistan bizim davamızdır. Bunu biz inanarak söylüyoruz. Doğu Türkistan'ın, biraz önce de söylediğim gibi, bağımsızlığını kazanana kadar mücadelemiz devam edecek. Ben tekrardan burada Doğu Türkistan'da kardeşleri Çin zulmü altında inleyen Doğu Türkistanlı kardeşlerimize, Rabb'im'in yardımını niyaz ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum. Seslerinin sağır kulaklar tarafından duyulmasını diliyorum.”

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim