Bir dizi ve toplantı için Uşak’a gelecek olan Bakan Yardımcısı Ali Çelik, AK Parti Uşak İl Başkanlığı’ndaki İl Danışma Meclisi toplantısına katılım sağlayacak. Toplantı öncesinde bir açıklama yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, aslen Uşaklı olan Ali Çelik’in katılımıyla yapılacak İl Danışma Meclisi toplantısına tüm vatandaşları beklediklerini kaydetti. Birlik ve beraberliğin pekişmesi için düzenli olarak istişareyi merkeze alan toplantıları yaptıklarını aktaran Himmet Yaşar, tüm teşkilat mensuplarını bu toplantıda görmek istediklerini kaydetti. Yaşar, “İçişleri Bakan Yardımcımız, kıymetli hemşehrimiz Sayın Ali Çelik’in teşrifleriyle düzenleyeceğimiz toplantımıza tüm teşkilat mensuplarımız davetlidir” dedi.
ALİ ÇELİK, EMNİYET VE İLLER İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİBİ ALANLARDAN SORUMLU
Aslen Uşaklı olan ve Kütahya’nın ardından Hakkari Valiliği ve sonrasında da İçişleri Bakan Yardımcısı olan Ali Çelik, İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre; Emniyet Genel Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kaçaklık İstihbarat Hareket ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı ile Polis Akademisi Başkanlıklarından sorumlu bakan yardımcılığı görevini icra ediyor. Bakan Yardımcısı Ali Çelik, Vikipedi isimli ansiklopedideki bilgilere göre ise; İçişleri Bakanlığının açtığı kaymakam adaylığı sınavını kazanarak bakanlığa geçti, adaylık sürecinde İyidere ve Kemer ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Kaymakam olarak Mazgirt, Kiraz, Akdağmadeni ve Bismil ilçelerinde görev yaptı, ardından mülkiye başmüfettişi olarak uzun yıllar çalıştı önemli görevler üstlendi.
KÜTAHYA VE HAKKARİ VALİLİKLERİNİN ARDINDAN BAKAN YARDIMCISI OLARAK GÖREV ALDI
Ali Çelik, 2017-2018 arasında vekaleten Emniyet Genel Müdür yardımcılığı yaptı, 2018 itibarıyla İçişleri Bakanlığı İller İdaresi genel müdürü oldu olarak görev yaptı. 10 Haziran 2020 kararnamesiyle Kütahya valisi olarak atandı ve 18 Haziran 2020 tarihinde görevine resmen başladı aynı gün hızlı şekilde. 10 Ağustos 2023 tarihinde Hakkari valiliğine atandı, 20 Şubat 2026 kararnamesiyle İçişleri Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi ve yeni görevine başladı.




