Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Valisi Musa Işın, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Coşkun Yılmaz ve il protokolü ile birlikte Kütahya Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi ile Gülten Dayıoğlu Çocuk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.
Kütahya’nın kültürel belleğinin önemli merkezlerinden biri olan Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen ziyarette, kütüphanenin zengin koleksiyonu incelendi. Geçmişten günümüze ulaşan yazma ve nadir eserler ile farklı kaynaklar hakkında bilgi verildi. Kütüphanenin; yazma eserlerden Osmanlıca-Türkçe süreli yayınlara, nadir eserlerden özel arşiv ve başvuru kaynaklarına uzanan önemli bir kültür hazinesine ev sahipliği yaptığı aktarıldı. Kütüphanede koruma altına alınan yazma eserlerin özellikleri ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik yürütülen çalışmalar tanıtıldı.

Ziyaret kapsamında, Gülten Dayıoğlu Çocuk Kütüphanesi’ni de inceleyen il protokolü, çocuklarımızın ve gençlerimizin kitapla buluşmasına katkı sağlayan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, geçmişin bilgi ve kültür birikimini koruyan kütüphanelerin geleceğe açılan önemli kapılar olduğunu ifade ederek, Kütahya’nın kültürel mirasının korunması, yaşatılması ve her yaştan vatandaşımızın bilgiye erişiminin desteklenmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.





