Eserlerini ve mal varlığını bağışladığı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından organize edilen anma programı, Yakupoğlu’nun Ahi Erbasan Mezarlığı’ndaki kabri başında başladı. Burada Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Program, ardından Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nde sanatçının eserlerinden oluşan serginin açılışıyla devam etti.

DPÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Yalçın, açılışta yaptığı konuşmada üniversite olarak Yakupoğlu’nun hatırasını yaşatmayı sürdüreceklerini söyledi.

Yakupoğlu’nun Türk sanatına önemli katkılar sunmuş değerli bir sanatçı olduğunu belirten Yalçın, “Bugün merhum sanatçıyı vefatının yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Rabbim ruhunu şad eylesin. Bizleri de Yakupoğlu gibi topluma ve Kütahya’ya katkı sunanlardan eylesin.” dedi.

Konuşmanın ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.

Anma programına akademisyenler, sanatçının sevenleri, dostları, öğrencileri ve Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri katılarak sergideki eserleri inceledi.

Kaynak: ANADOLU AJANSI